mandag 18. juni 2018

Male ubehandlet panel

Har panelet begynt å gulne, følger du fremgangsmåten du finner her. Gode tips når du skal male tak. Kvistlakk og grunning. Når det gjelder maling av ubehandlet panel , kan man enten legge to-tre ganger kvistlakk på kvist før man grunner, eller eventuelt bruke en sperregrunning. Maling av ubehandlet panel - ny og gammel.


Det er antakeligvis mange millioner kvadratmeter med paneltak i Norge, og mange av disse kan nok trenge et strøk maling.

Mange tror sikkert at det å male panel i taket er både vanskelig og veldig tidkrevende, men med riktig fremgangsmåte og utstyr er det en overkommelig øvelse for alle, sier Jostein Brekka, fag- og utviklingssjef hos Jordan. I dette rommet har vi nå malt taket og det er på tide å male veggene. En vegg har fått nytt panel og skal males , den laserte veggen skal males med samme dekkene maling. Det er viktig at det umalte treet får tørke lenge før det males , ellers sprekker det opp og man kan se glipper i malingen.


Akkurat dette har hendt på den laserte veggen. Forarbeidet er viktig for å få ett bra resultat. Vask flatene og velg riktig grunning. Du kan følge samme fremgangsmåte for beiset panel som ved ubehandlet panel.


Male tidligere beiset panel.

Lakkert panel bør vaskes med et grovere rengjøringsmiddel, for eksempel kraftvask eller grovrent. Med stort hell vil jeg si. Matte vegger er vakre på en egen måte. Lyset som faller på en slik vegg faller mykt og får meg til å tenke på råsilke, sanddyner og ferskenskall.


Denne bruksanvisningen gjelder for ny ubehandlet kledning. Hvordan male ny ubehandlet kledning. Treverk er den mest benyttede kledningstypen i Norge.


Ubehandlet treverk brytes hurtig ned av sollys, derfor er det viktig å overflatebehandle kledningen så hurtig som mulig. Sperregrunn har nok en grei virkning, men uten å vite for mye om produktet har jeg inntrykk av at den er ganske tykk og muligens noe vanskelig å stryke ut på panel ? Resultatet hos erstokke så forøvrig veldig bra ut, men for meg så panelen der også ut som gran som er enklere enn furu mht fete kvister. Ubehandlet panel kan du lakke, beise, lute, male eller beholde ubehandlet. I denne filmen skal vi vise deg hvordan du enkelt og greit maler ubehandlet panel og får en strøken finish.


Grunnen til dette er at furupanel har et lavere fuktinnhold enn granpanel. Vi anbefaler alltid at fuktinnhold måles før maling - Ideelt fuktinnhold er. Visst kan lut brukes på furu! De du har vært i kontakt med har nok misforstått noe. Det er samme type lut som brukes på gran og furu.


Den reduserer gulningsprosessen ved å vaske ut harpiks fra treverket. Luten er tilsatt kalk slik at nytt panel som behandles får et hvitaktig patinert utseende.

Det anbefales to strøk med lut. Slik maler du panel. Vask panelet med trerens for ubehandlet panel , og husvask eller interiørvask for tidligere malt panel. Skyll godt med rent vann. Fest maskeringstape på de stedene du ikke vil ha maling.


Dekk gulvet med dekkpapp eller malerfilt. Grunn panelet med kvist- og sperregrunning før det males , for å unngå. Hos MAXBO finner du behandlet panel til innvendig bruk som glattpanel og skyggepanel.


For å minimere striper pga krymping er vinterhalvåret gunstig tidspunkt for å male eller beise panel. Kjøp på nett eller i butikk. Vi viser deg hvordan du gjør det.


Vi bygger nytt og vil ha panel i taket. Bygmester er ikek fan av ferdigmalt, sier det er så mye kvist og slikt i treet, at det blir spikerhull som uasnett må males , og at MDF- panel kommer i korte lengder som gir mange skjøter. Han ønsker altså ubehandlet panel som deretter må males , med tilhørende krympesprekker etter et år. Hytteveggene kan gjerne stå ubehandlet uten at hytta går til grunne. Men noen pryd for øyet blir den ikke de første årene, selv om noen vil kalle det naturlig og sjarmerende patina.


Dermed fjernes også et viktig næringsstoff for sopp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg