fredag 8. juni 2018

Farge på vegg

Farger vil også oppleves annerledes på en stor veggflate, kontra en liten fargelamell. Farger blir klarere og renere på en stor flate. Gulgrønne, gule og rødgule farger har et streif av sol i seg, og kan bli flotte i disse rommene.


I sydvendte rom kan en kjøligere fargeskala gjerne gi en positiv friskhet i rommet. Her kan man med fordel gå mer mot blått og grønt enn gult og rødt. Dette er på ingen måte faste regler – bare en generell betrakting.

Vurderer du å velge en farge som er uvant for deg, bør du kjøpe flere forskjellige prøvebokser som du kan teste på veggen , anbefaler Dagny. Tenk også på at sterke farger gjerne fremstår som lysere når de kommer opp på veggen , mens lyse farger får et sterkere preg når du ser dem i stor skala. Skal du fargelegge flere vegger i hjemmet, kan du med fordel lage en fargepalett, slik at du på forhånd har valgt farger som fungerer godt sammen. Et godt råd kan være å male alt treverk i boligen i en nøytral farge – så er treverket med på å skape en ”rød tråd” i boligen, selv om du har forskjellige farger i rommene. Når man skal finne farge på vegger til soverommet, er det viktig å finne en farge som gir ro og forberedelse til en god natts søvn.


Populære farger er jo hvitt, beige, grått og ellers lyse pastellfarger, sier interiørstylisten og legger til. Unngå helst sterke farger , som for eksempel rødt. På veggen henger messinglampen 90° Wall Light fra Frama.


Stolen er Bertoina Diamond wire chair.

Myke detaljer fra soverommet. Den øverste delen av veggen er malt i samme farge med LADY Pure Color. LADY Minerals gir den en røff egde og en matt, naturlig eleganse til veggen.


Da designerne skulle pusse opp sine egne lokaler, ønsket de å utvikle en farge som var unik og passet perfekt til deres stil. Vi tente umiddelbart på ideen, forteller Lisbeth Larsen, fargesjef i Jotun. PAULS BLUE, samt bildene fra Frama sitt designstudio! Mal deretter med den andre fargen , i dette tilfellet Whispering Re på den nederste delen av veggen og godt inn på maskeringstapen, men ikke over tapen inn på warm blush – fargen. Riv av tapen med en gang du har malt det nederste feltet og du har en perfekt todelt vegg.


Farge er ikke bare farge og fargen vil fremstå veldig ulikt med ulik glansgrad. Vær forsiktig med å gå i billigfellen. Skal du være garantert LADY- fargen slik den er på prøven, bør du velge originalen. Min favoritt er LADY Pure Color. Den gir veggene et litt mer eksklusivt og lunt uttrykk, og fargene kommer til sin rett.


Hun understreker at med farge på sofaen, farge på gulvet, på gulvteppet og det som henger på veggene, så vil det gå greit - men at de fleste kjører grått all over - og at det ba blir et veldig depressivt hjem. Det er veldig viktig dersom man har grå vegger , bør ikke noe annet være grått i rommet, oppfordrer hun. Husk at selv om dør og dørlister males i samme farge som veggen , så krever det som regel ulik maling. Malinger er beregnet for ulike oppgaver og ulike underlag, og den malingen du bruker på veggen , som er komponert spesielt til det bruket, funker kanskje ikke like godt på dør og lister.


Bytt farger på dette rommet. Huset er din viktigste eiendel.

Finn den stilen som passer best til deg og ditt hus og velg en maling som beskytter det godt og lenge. Farger til ulike rom – Hvilket rom du skal male har mye å si for hvilken farge du bør velge. En fin huskeregel er at man bør ha rolige farger , som blå, på soverom, mens man i stua eller på kjøkkenet kan ha farger med litt mer sprut i – som skaper matlyst eller energi. Hennes beste råd er å teste farger , møbler og materialer sammen før du velger veggfarge. En kald grå vegg mot en varmgrå sofa, kan plutselig få sofaen til å virke på både gul og skitten i tonen, mens veggen på sin side drar seg blålig og kal forteller fargeeksperten.


Velger du en annen farge på listene enn på veggene eller taket, kan det oppleves som om listene deler opp rommet og lager et synlig bånd. For å unngå dette, er det lurt å velge en list som passer til veggen eller taket, enten i farger eller i materialer. En annen farge på listene vil ofte gjøre romfølelsen mindre og lavere.


Skifjeld har selv latt sitt eget kjøkken gå gjennom en forvandling ved hjelp av rimelige midler, og valget falt på to ulike farger. Det grå som var der fra før var for så vidt greit, men det ble så kjedelig. Jeg er veldig glad i de litt grove rosafargene, og valgte derfor å male vegg og hyller i en tøff rosa nyanse.


Nå som ekspertene har spådd at farger er på vei tilbake for fullt, er det nok mange som kommer til å bytte ut de helhvite veggene hjemme med noe litt sprekere. Men før du går i gang, kan det lønne seg å forske litt på hvordan akkurat den fargen vil ta seg ut på veggen din? Da Tina ble enke i fjor kjøpte hun et nytt hus fordi alt i det gamle huset minnet henne om mannen.


Med et vakkert 1-stavsgulv fra SAGA Parkett og Smartpanel på vegg så har hun nå fått et helt nytt hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg