mandag 18. juni 2018

Linolje

Finn laveste nettpris her. Ottosson linoljemaling, linisolasjon, laftevatt (lindrev, linull, lafteull), Le Tonkinois. Linolje brukes som bindemiddel i linoljemaling.


Blåst linolje ble fremstilt på samme måte ved 200–2°C, mens standolje ble fremstilt ved 280–3°C uten lufttilgang, hvorved oljen polymeriserte og ble meget tyktflytende. Disse er knapt i bruk lenger.

Derimot kan du tilsette litt soppdreper,eller gi den noen srøk av det før du begynner oljingen.

Tradisjonell, ufarget linolje til benkeplater, kjøkkenbord og lignende. Holder til 8–m² avhengig av tresort. Etter en oksideringsprosess får man kokt linolje som tørker raskere og brukes til malingsproduksjon m. At den er semi-diffusjonsåpen betyr at den ikke slipper vann inn i treverket, men slipper fukttrykk i treverket ut. Det er en myte at maling ikke sitter på høvlet kledning.


Fremgangsmåten her er basert på Wibo sitt system.

Noen linoljemalinger bruker samme produkt i alle strøk. Les produsentens anbefaling før du går i gang, er Johnny Spangens råd. JOTUN Penselrens og vann. Vegetabilsk kaldpresset linolje som passer til blant annet overflatebehandling, malingsproduksjon, ferniss og uttynning av linoljemaling samt blanding av tretjære.


Hagmans linolje er av ypperste kvalitet, har et tørrstoffinnhold på 1 , og passer til både innen- og utendørs bruk. Ho er særleg kjend som eit bindemiddel for pigment i måling. Linoljemåling vert enno bruka i mange samanhenger, både av kunsthandverkarar og ved antikvarisk restaurering av gamle hus. Av denne linen framstilles rå linolje av høyeste kvalitet. Vegg malt med linoljemaling.


Malingsfilmen har krakelert i et karakteristisk mønster som er naturlig for linoljemaling når den har stått en stund. Litt fet: da tynnes hele malingsboksen før du begynner med ekstra kokt linolje fra Ottosson. Rå linolje er ideelt for impregnering av tre.


Du maler da med like fet maling i alle strøk.

Svensk linolje inneholder ingen løsningsmidler eller andre tilsetninger. Allbäcks linoljemaling er ferdig til bruk på boks, og skal ikke tynnes ekstra hverken med linolje eller terpentin, men males med samme maling i alle strøk. Dersom du stryker rå eller kokt linolje på overflaten og den får sin glans og kraft tilbake er det trolig en linoljemaling du har å gjøre med. Tvilstilfellene kan være når malingen er en blanding av alkyd og linolje. Ren linoljemaling blir med tiden matt og krakkelerer i små, små ruter som sitter godt fast.


I og med at linolje tørker sent, bør malinga brukes i måneder uten ”r” – det vil si fra mai til august. Egenskaper og fordeler Har meget god inntrengningsevne i treverk. Linoljemaling er semi- diffusjonsåpen og har høy inntrengningsevne i sugende overflater som for eksempel tre, på grunn av linoljens små molekyler. Bruksområde Benyttes som båtolje og andre steder hvor maksimal inntrengning er påkrevd eller ønsket.


Olje til håndrørte malinger, sparkelmasse og som båtolje. Kast alle filler du bruker i en bøtte vann fortløpende når du maler – linolje kan selvantenne. Bildet over: Denne bygningen har ikke vært vedlikeholdt på mange, mange år. Det er likevel vesentlig at man velger god linolje. På markedet finnes det nemlig flere produkter som ikke alltid fortjener vår oppmerksomhet.


Nedenfor finnes det informasjoner om linolje og om hva man bør legge merke til ved dens valg. Kaldpresset linolje får man som et produkt med gulakig fargetone. Jotun rå linolje er et vegetabilsk naturprodukt som har meget gode inntrengingsevner i treverk.


Benyttes derfor, tynnet med terpentin, som båtolje og andre steder hvor maksimal inntrenging er påkrevet eller ønsket. Er i utgangspunktet negativ til Linolje. Først og fremst siden det er malt flere lag med oljemaling. Kan ikke skarape ned hele huset. Så det vil antagelig ikke komme ut så mye fuktighet i veggene som før.


Malemiddel er et viktig tilbehør til oljemaling. Vi fører et stort utvalg, hvor linolje , terpentin og damar ferniss er de mest solgte. Terpentin benyttes til uttynning av fargene, men benyttes også til rengjøring. Linolie - både kokt og kaldpresset linolje leveres i plastkanner. Vi arrangsjerer transport på rimelige vilkår, og du får linolje brakt til døren.


Velg kokt linolje til siste strøket - da tørker det hele raskere. Velg kaldpresset rå linolje til fargepasta - da unngår du filmbildning i spannen. Tvistdotter, pussegarn, filler, stålull osv. Oljen tørker ved at den opptar oksygen fra luften, under varmeutvikling.


Dette kan skje i løpet av noen timer, men brannen kan også bryte ut etter flere uker. For utvinning av linolje skal frøene være modne, tørre og renset for ugressfrø. Varianter innen linplantearten kan deles i oljelin og fiberlin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg