onsdag 7. desember 2016

Male brannmur

Reserver ditt Hotell i Male online. Skal male en brannmur bak en gammel kamin. Kaminen står inne i et hjørne med brannmur på hver side, så brannmuren blir potensielt ganske varm hvis det fyres hardt. Siden kalkmaling skal villstrykes med pensel, vil det ferdige uttrykket variere fra vegg til vegg og fra maler til maler.


Jeg prøvde meg frem på en mindre brannmur her i huset før jeg satte i gang med den store i stua, og fant ut at jeg likte best å jobbe med lange strøk, som gir et rolig uttrykk. Med verktøy egnet for oppgaven går arbeidet raskere, og resultatet blir både penere og mer varig.

God kvalitet er sjelden så lønnsomt som ved fasadebehandling. Her er en guide til hva du trenger. Nå har vi akkurat hatt en diskusjon på dette med våre naboer som har vært på besøk. Jeg har nemlig lyst å male mursteinen rundt vedovnene og peisen vår hvit, og det hadde naboen gjordt på hytta. Deretter kan du male med LADY Wonderwall (lett å vaske), LADY Pure color (matt og vakker) eller LADY Vegg (rimelig og god).


Og det hadde gått helt fint. Det kan være at du må opp i 3-strøk pga det ujevne sugende underlaget. Om peisovnen er godkjent og montert etter forskriftene er det ikke noe problem med varmen.

Det er ikke noe problem å male muren. Jeg skal male brannmuren i stua. Noen med erfaring: Blir det finest å bruke grov eller fin murstruktur-maling? Den har til nå vært dekket av en gulv-til-tak-bokhylle, og de som har bodd her før oss har tapetsert brannmuren med en helt skrekkelig tapet som er umulig å fjerne.


Du kan fint male hele peisen med én kost, men vår erfaring sier at den blir veldig fort slitt når du drar den i sprekkene, så vi anbefaler en bred til de store flatene, og mindre som du kan bruke i sprekkene. Så maler du på vanlig måte: Et lag med heftgrunn, og et lag eller to med maling. Hvordan male tidligere behandlet pusset mur. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur.


Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporex, betongblokker og tegl. Du får det på bla Maxbo. Spør der hvordan du gjør det. Men du bør likevel male over med ett strøk for å gjøre det lettere å vaske av om skitne fingre e. Har gjort det selv med både brannmur og mur i kjelleren (inngangen), og murpeisen ute (som var i rød teglstein).


Brannmur og brannmursplater tåler høye temperaturer, og kan plasseres foran brennbar vegg. Hvert enkelt ildsted har egne krav til brannmur , men her finner du nyttig informasjon om hvilke krav som stilles og hva du må melde inn til kommunen. De fleste av våre peiser leveres i ubehandlet betong.


Slik at du kan male den i den fargen du selv ønsker.

Mange lurer på hvilken type malingtype man skal bruke når man skal male peisen. Bruk vanlig vannbasert, pustende maling i ønsket farge. Peisen trenger ikke være hvit. Tradisjonelt sett har vi malt peisen hvit.


Og, det som kanskje er mer vesentlig her, er at dette er en svært enkel operasjon, som de fleste mestrer uten problemer. Fremgangsmåten er stort sett den samme som for alle andre malingsprosjekter. Det ble det en slutt på da den centimeter tykke brannmursplaten kom på markedet. Platen har allerede rukket å overta for de tykkere og tyngre alternativene for å få en godkjent brannmur. Du kan for eksempel male , flislegge, legge dekorstein og lignende.


Forside Tapet, farge og maling Male Brannmur ByggeBolig. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Trådstarter spurte om brannmur , og det er å anta at det da er snakk om brannmur inne - så din tolkning er nok helt rett. Du har også rett i at den malingen den andre brukeren nevner er ment for utvendig bruk (som det ikke er snakk om her), og det viser at man ikke kan ta rådene her særlig adnotam (dessverre).


Brannmurplaten kan limes, skrues rett på brennbar vegg eller stenderverk og tilpasses lett med håndsag. Man kan prime og male eventuelt lime dekorsten rett på platen. Platene brukes også til innmuring av peisinnsatser og tilpasses på stedet. Skal du male over en gammel pipe eller andre typer murflater, risikerer du også at malingen blir flekkete eller skjoldete etter en stun om du ikke grunner riktig.


Det kan også komme på grunn av fukt eller jernholdig sand i murpussen. Lei av at penselen drypper? Dette beror på hvor mye du vil at peisen, pipa eller brannmuren skal synes.


Husk i hvertfall å ta dem i betraktning når du skal pusse opp og fargesette et rom. En farget peismur vil i stor grad forandre uttrykket i rommet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg