fredag 30. desember 2016

Hanne borchgrevink

Hun arbeider likeverdig med grafikk (tresnitt) og maleri. Galleri Dobloug - St. Men det ene var lite, det andre stort. Hun har etter hvert gått over til en mer formal billedbygging der hun først og fremst dyrker flatene i bildet.


Teknisk er hun en mester i formale, koloristiske og perspektiviske virkninger.

Arbeidene avslører kunstnerens interesse for og suverene beherskelse av håndverksmessige kvaliteter. Motivene er hus og landskaper. De er bygget opp ved å sette sammen flater med ulik form og med ulike farger.


Dette er en pekerside, og inneholder kun pekere til forskjellige betydninger av dette ordet. Hvis du har fulgt en lenke hit, kan du kanskje gå tilbake og rette den. Etter dette har fremstilling av hus blitt en stadig mer sentral del av hennes produksjon både i maleri og tresnitt. Bilder av hus, rett og slett?


Utprøving av fargevirkninger?

Ja, i grunnen - men mye mer enn det. Slekten kom til Norge fra Danmark med Henrik Chr. Her kan du søke på og bli kjent med deler av samlingen. Borchgrevink er en norsk slekt som stammer fra Nederland. Hus og Landskap Overlyssalen 20.


Ingen av bildene har vært vist tidligere. Tore Hansen er født og oppvokst på Finnskogen. Sjekk gjerne at endringen min er OK.


Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Ho har også levert strekteikningar og ornament i boka. Utstillingen viser en kunstner som forsker i de små variasjonene, og som er tro mot et begrenset antall motiver gjennom hele karrieren. Den instruktive og vakkert hengte utstillingen viser et utall varianter av hus: Enkle husformer som er kuttet ned til de grunnleggende bestanddelene tak og.


Til årets første auksjon har vi gleden av å presentere en rekke gode verk av både norske og internasjonale kunstnere. Gundersen, Arne Kavli og Jakob Weidemann. To etasjer, tegltak og sprossede vinduer, et våningshus som på utallige norske gårder.


Hun er interessert i huset som grunnform, med tanke på maleriske eksperimenter.

Dette gjenspeiler seg i deres kunst som er grovt tilhugget som en gammel norsk helleristning. Formene er forenklede former konstruert av utskårne flater som møter hverandre på måter som motsier vanlige regler om perspektiv – og skaper uvanlige spenninger. Jeg har en kopi av det i stua hjemme. Blåfargene er aldeles herlige! Hanne er maler og grafiker, og hun er spesielt kjent for sine hus i enkle flater og farger, nesten som portretter synes jeg.


Tillatelse til gjengivelse av kunstverkene er innhentet fra rettighetshaverne og BONO (Billedkunst Opphavsrett i Norge). Kunstverkene er vernet iht.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg