fredag 6. november 2015

Självvattnande kruka

Så gör man en självvattnande kruka : Borra eller skär ut ett större hål i mitten av innerhinken. Där ska en liten korg precis få plats. Istället för specialkorgar går det att använda plastmuggar som man gör hål i. När korgen är fylld med jord är dess funktion att dra vatten från reservoaren upp till den övre hinken.


En självvattnande kruka är det perfekta hjälpmedlet för dig som ofta glömmer att vattna, eller som är borta från dina växter en längre tid. Letar du efter självvattnande kruka ?

Vi har en mängd olika självvattnande krukor för olika behov. Med en självvattnande kruka blir det en jämn vattentillförsel vilket gör att växterna mår bättre. Snygga krukor med praktisk design.


Denna kruka har en unik botten där det finns ett matchade fat till varje storlek. En praktisk kruka som ger rätt vattenförsörjning som ser till att dina växter kan dricka som de gör i det fria. Den starkare dosen till kraftigväxande växter så som t. Den lite lägre dosen till svagväxande grönväxter som ombunkar. Du kommer behöva plantera om dina grönväxter även fast de står i en långtidsbevattnade kruka , med ungefär samma inervall som vanligt, d. Hemmagjord självvattnande kruka Så här kan du enkelt göra en hyfsat snygg och rätt så billig självvattnande kruka !

Självvattnande blomlådor, balkonglådor, krukor och amplar. Om du vill ha växter hemma men är borta mycket (eller helt enkelt bara väldigt upptagen eller glömsk), kan självvattnande krukor vara en lösning. De håller jorden fuktig så att växterna kan frodas även om de inte vattnas regelbundet. Kolla in vårt sortiment av självvattnade krukor, välj dina favoriter och kom igång med odlandet.


Krukor ger möjligheter att förändra och hitta nya sätt att inreda med växter både inne och ute. De kan sväva från taket som amplar eller tillsammans med stora gröna växter bilda rumavdelare samtidigt som de är vackra detaljer i din inredning. Botanium tillåter dig att utöva smart inomhusodling utan krångel. Den stilrena och funktionella krukan i skandinavisk design som egentligen är en behållare för odling med hydroponik, lämpar sig för odling av ett antal olika frukter, bär och kryddväxter.


Klicka in dig här på sidan och se vårt stora urval. När du har hittat din favorit garanterar vi snabb leverans. Här är en monteringsguide hur du monterar en självvattnande kruka från oss. Jag hörde talas om att man kunde göra egna självvattnande krukor av de befintliga osjälvständiga krukorna.


Det går ut på att man skapar ett vattenmagasin i botten av krukan. Jorden suger sedan upp vattnet allt eftersom och håller därför en jämn fuktighet. Vattenmagasinet fylls på via ett rör som sitter i krukan. Med det inbyggda kärlet i botten av krukan kan växterna ta upp precis den mängd vatten de själva behöver. Man borde tala om långtidsvattnande krukor som har ett förråd av vatten som räcker länge.


I våra butiker hittar du ett brett sortiment av växter och tillbehör för hem och trädgård.

Buketter, arrangemang och accessoarer till vardag och fest. Stora utomhuskrukor och små inomhuskrukor till förodling! Vi har blomkrukor, zinkbaljor, amplar och cementkrukor.


Köp i butik och online på granngården.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg