torsdag 5. november 2015

Periodesystemet plakat

Informasjon om periodesystemet og de ulike grunnstoffene, deres egenskaper og forekomster, til bruk i undervisning eller for egen interesse. Last ned pdf-fil for utskrift. Den kan skrives ut i bankkort-størrelse og som større plakat.


Periodesystemet kan fremstilles på mange måter, og mer enn 1har vært foreslått. IUPAC publiserer et enkelt periodesystem og som stadig oppdateres.

Her er grunnstoffene ordnet i syv perioder og atten grupper med lantanoider og actinoider skilt ut som her. Bildet av periodesystemet er produsert av Store norske leksikon og kan lastes ned. Den andre siden av periodesystemet inneholder ikke bilder, men mer informasjon som kan være aktuelt i kjemifaget. Har får man angitt, atomnummer, navn, elektronegativitet, elektronfordeling i ulike skall, relativ atommasse og elektronkonfigurasjon. Interaktivt, søkbart Web 2. Fullstendige forklaringer.


Fantastisk, retro plakat med periodesystemet.

Kartet er laget av tykt papir og henges opp med snor. Trelister sørger for at kartet henger fint på veggen. Morsom dekorasjon til barnerommet for vitenskapsinteresserte barn og voksne!


Kommer sammenrullet i stilig papprør. Stort utvalg av interiør til barnerommet på sprell. Hansen henten lille Bente bak cyklonen mens Olav fikk neven naglet meget alvorlig sidelengs på sofaen? I dette systemet organiserer man grunnstoffene etter atomnummer (antall protoner) slik at hydrogen, som har nummer kommer først.


Demotiverende prints med uinteressante fakta i A4-format. Etter hvert som du finner ulike design du liker, kan du klikke på Favoritt-ikonet for å spare de under dine favoritter. Plakat med periodesystemet. Her blir de liggende til du fjerner dem - og.


Klik på et stof og få. Du må være registrert og logget inn for å kunne legge ut innlegg på freak. Inntil for tre hundre år siden, trodde man at universet var satt sammen av fire grunnstoff: Luft, jor ild og vann.


Noen har rotet det til i periodesystemet.

Du må flytte grunnstoffene på riktig plass. Et spill for å huske plasseringen av grunnstoffene i det periodiske system. For deg som akkurat har lært om periodesystemet og for deg som mener du kjenner plasseringen med bind for øynene.


Du bestemmer hvor mange hint og og hvor mye hjelp du vil ha. Bingo egner seg godt til å repetere fagstoff eller til å lære begreper i naturfag. Hensikten med å spille bingo med periodesystemet er at elevene skal lære seg å bruke systemet til å finne den informasjonen de trenger.


Dette er en artig måte for elevene til å få bekreftet at de har skjønt hva periodesystemet dreier seg om!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg