mandag 30. november 2015

Akvarellmaling teknikk

Male med akvarellmaling ! Våre videoer tar for seg maling med akvarell, steg for steg. Video kan åpnes i full skjerm og man kan når som helst stanse avspilling å repetere hva man har lært. Størst nytte av leksjonene får man dersom man har for hånden det utstyret man behøver. Presentasjon av noen enkle teknikker som er typiske for akvarellmaling.


Det er ganske vanskelig å male veldig realistiske motiver i akvarell.

Akvarell er et flyktig medium. Hvorfor ikke starte reisen der du får mye gratis på veien? To viktige teknikker innen akvarellmaling er vått-i-vått og tørr- teknikk.


Vått-i-vått innebærer at man lar fargene flyte over i hverandre på papiret. Dette betyr begrenset kontroll over resultatet, men kan gi flotte effekter. Ved tørr- teknikk bruker man svært lite vann i penselen, noe som kan gi uregelmessige malestrøk. Blant de mest brukte teknikkene er ”vått i vått”, hvor man bruker mye vann på penselen og lar fargene flyte over i hverandre, dette gir begrenset kontroll over resultatet.


Bruk gjerne en sprayflaske og eller en svamp for å våte arket. Transparente farger som tynnes ut med vann og males på akvarellpapir.

Det er, imidlerti med et begrenset antall teknikker for å oppnå et meget godt resultat. Det er to måter å gå til arbeid: vått i vått og vått på tørt. Den første teknikken vi først gjøre papiret vått og de vil male dem, i den andre ett maleri teknikk på tørt papir.


Er du helt ny innen akvarellmaling , vil jeg anbefale deg å starte med maleboken. Det skal nemlig ikke særlig mye teknikk til for å få flotte resultat Tips: Hvis du – sånn som jeg – er helt betatt av dette pregede papiret, kan du også prøve disse merkene , som du for eksempel kan bruke som pynt på dine hjemmelagde kort i din festlige bordpynt eller som gavemerker. Lag en blyantskisse av motivet på tørt papir. Begynn med de lyseste fargene. Legg litt reint vann i paletten, fukt og tørk av penselen, og hent litt farge fra skrinet.


Her viser jeg dere en morsom og enkel teknikk som gir rom for fantasi og lek i akvarellmalingen. Dette er også morsomt å gjøre sammen med barn. Jeg har ofte hatt slike oppgaver til mine små elever og det er like populært hver gang. Her kan jeg putte inn lære om både form og.


Her finner du alle slags forskjellige kurs innenfor akvarellmaling. I middelalderen ble akvareller også brukt som bokillustrasjoner. Teknikken vått på tørt, til maling av avgrensede områder ved f. Ordet akvarell betegner også selve maleteknikken. Tørr pensel er en teknikk nyttig for å lage teksturer, mønstre og detaljer. Du vil ha mye pigment i denne blandingen, i forhold til mengden av vann.


Bland opp en mørk farge i midten av paletten.

Malingen skal være litt tykk. Bruk en flat pensel, hvis bredde avhenger av størrelsen på området du skal være teksturering. Här är min första akvarellfilm. Himlen målades med indigo. Träden - green gold och indigo.


Man kan omtale akvarellmaling som vannfargeteknikk, da man egentlig maler med vann som er farget av pigmenter i ulik grad. I akvarellmaling brukes ikke fargen hvit, da papirfargen erstatter det hvite i maleriet. To vanlige teknikker i akvarellmaling er vått-i-vått og tørr- teknikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg