torsdag 26. november 2015

Grunning panel

Kjøp grunning hos Obs Bygg. Vi har merkevarene til lave priser. Husk å vaske veggen, så malingen får heft. Trekk ut stifter og spikere før du går i gang med jobben.


Vær nøye med maskering og dekkpapp for å unngå søl.

Bruk kvist- og sperregrunning, så slipper du å kvistlakkere. Påfør grunning og maling med en rull på forlengerskaft. Utvendig grunning til panel. Leveres i og liter. Kan leveres i de fleste farger.


Benyttes kun på ubehandlet panel og treverk. Selv de beste interiørmalingene er avhengige av et godt grunnarbeid. Derfor har vi forbedret våre grunninger, og gjort forarbeidet enklere for deg ved å lage et kombinasjonsprodukt med kvistlakk og grunning i ett.

Når det gjelder maling av ubehandlet panel , kan man enten legge to-tre ganger kvistlakk på kvist før man grunner, eller eventuelt bruke en sperregrunning. Kvistlakk og grunning. Sperregrunning er et alternativ hvis panelet har veldig mye kvist, men man må kjøre to fyldige strøk med denne for å få isoleringseffekten, sier Sørensen.


Først og fremst er grunning essensielt hvis du skal male flater som dører, lister og panel. Det samme gjelder nytt treverk innen- og utendørs. Hvis du ønsker å male badeværelse skal dette rommet også grunnes. Behandlingen skal ikke eksponeres i sollys og leveres derfor kun med Teknos 7dekkende grunning.


Videre overflatebehandling blir som for Teknos 7heldekkende grunning. Riktig behandling for deg? Bruksområde: Nytt og gammelt ubehandlet treverk og tidligere malt treverk.


Grunning for sperring og isolering. Det er mest gunstig å beise eller lakkere panel i vinterhalvåret for å minimere striper. Gammel ubehandlet panel må alltid vaskes før maling.


Tips: Treverk beveger seg hele tiden. Ved å grunne panelbordene før oppsetting unngås sprekker mellom panelbordene. Velger du denne framgangsmåten må hele prosessen gjennomføres: kvistlakk, utskraping av kvaelommer, sparkling og et strøk grunning.

For å slippe gjennomblødning fra kvistene i treverket grunner vi veggen med kvist og sperre- grunning. Da trenger vi ikke bruke kvistlakk før vi grunner og vi sparer mye tid. Stryk på grunning i sprekkene og etterstryk med den forlengbare innepenselen for å spare tid.


På ubehandlet panel bør man bruke kvistlakk før man maler. Nå har det kommet noe nytt som er både kvistlakk og grunning i ett, sperregrunn. Mal første strøket med dette og så kan du male flere strøk med maling på dette igjen. Dette gir drømmeforhold for deg som skal male panel eller annet treverk. Når luftfuktigheten er på sitt laveste, trekker treverket seg sammen.


Maler du treverket da, minsker sjansen for skjemmende krympesprekker etterpå. Da vil du også få behandlet den lille millimeteren med overlapp som panelet dekker når det holder normal tykkelse. En annen grunn til at jeg spør om man MÅ ha grunning , er at jeg da sparer en halv sommer med arbeid.


Pigmentert grunning brukes når kledningen skal overmales. Ved beising bør en klar grunning velges, siden underlagets farge vil påvirke finishen. Industriell grunning inneholder mer pigmenter enn de grunningene vi påfører selv. På alt nytt og ubehandlet treverk anbefales primært oljebasert grunning.


Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkert panel. Dagens malings- og beisprodukter har ikke i seg selv tilstrekkelige midler mot sopp og råte, bortsett fra tjærebeiser som Tyrilin og Tjæralin som kan brukes til grunning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg