tirsdag 29. mai 2018

Hvordan male tak inne

Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne.


Når du skal male et tak , er ikke fremgangsmåten helt den samme som når du for eksempel skal male en vegg. Her forteller vi mer om verktøyene som trengs, og hvordan du organiserer malejobben på riktig måte. Et vakkert tak er prikken over i-en, og kan gjøre så rommet virker både større og lysere.

Riktig vaskemiddel før maling inne. Når det gjelder hva du skal vaske med før du maler inne , er svaret til Dag Frogner Hansen egentlig enkelt: Bruk et spesialvaskemiddel som er anbefalt av malingsprodusenten. Normalt står dette på malingsboksen. Vi i Jotun lanserte egne interiørvaskemidler for cirka to år siden. Tøm rommet for møbler, så blir det lettere å male.


Beskytt gulvet med dekkpapir og veggene med beskyttelsesplast hvis du ikke skal male dem. Hvis du skal male veggene også, bør du begynne med taket. Skrap bort løs maling.

Sparkle eventuelle sprekker og skader i taket. Slip de sparklede flatene, og fjern alt støv før du begynner å male. Når vi skal male tak , gjelder det samme som når vi maler vegger og tetter hull. Se over taket om det er noen sprekker eller lampepunkter som skal flyttes hvor det er gamle hull. Da tetter du igjen hullene med akryl, før du går i gang med å male , sier Sypriansen.


Plastbelagte eller foliebelagte takplater ( Tak -ess og lignende) kan overmales med godt resultat. Når du begynner å male , er det best å starte med penselarbeidet i hjørner, kroker og rundt listene. Vi tar ofte kantene først.


ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Kjapt og lekende lett å booke med. Bestill nå og betal ved utsjekking. Mal alltid taket først når du renoverer, så slipper du å bekymre deg for å søle på veggene.


Se hvordan du maler listefrie tak her. Hvordan maler du tak og taklister? Se gjerne også denne filmen på hvilke produkter du trenger for å male ett skjoldefritt tak , og i hvilken retning du skal male taket for å få det beste resultatet.


Hvis taket er umalt, er det lurt å grunne det med Nordsjö Original Grunning vegg og tak. Nye tak av gipsplater må grunnes før de males med to strøk matt takmaling.

Du bør grunne taket først for at underlaget ikke skal være sugende når malingen påføres. Dette må du huske når du skal male inne – prosent av tiden det tar å male om et rom, bør gå med til forberedelsene, og bare prosent til selve malingen, sier Chira Westman, informasjonskonsulent hos Ifi (Informasjonskontoret for farge og interiør). Et vakkert og nymalt tak gir hele rommet et løft og det fremhever resten av rommet. Vi viser deg hvordan taket blir prikken over i-en, i ditt rom.


Male vegger og tak Slik unngår du skjolder når du maler Bruker du rulla feil, tørker deler av malingen mens du maler. Se vår video om hvordan vi lager knivskarpe kanter ved hjelp av tape. Trenger noen råd for å maling av listefri vegg. Veggen skal males brun opp mot hvitt tak.


Der hvor jeg kjøpte malingen anbefalte de meg å avslutte den nye brunfargen ca. Det er en viktig årsak til at det. Er det slik proffene her inne gjør det, eller maler man helt opp?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg