tirsdag 15. mai 2018

Hvit murpuss

Neste strøk påføres når foregående er avbundet, neste dag eller senere. Blandingen skal være lett å stryke, men skal ikke renne. Bruksområder: Inn- og utvendig på betong, puss, Leca, tegl og annet murverk.


Fasader - sokkeletasjer - kjellervegger - piper - garasjer - havemurer m. Det er et tidsbesparende produkt som gir deg maling og puss i samme strøk. Gir en vanntett hvit overflate.

Murmaling Harmoni hvit base 7l 48- per stk Kjøp. Slemming murgrå 5kg Heydi 19- per pos Kjøp. Hey’di Hvit blandes med vann og gir en.


Så lar du den kanten du har pusset tørke litt så pussen sitter godt. Såpusser du over med stålbrett for å få en glatt overflate om du skal ha det. Fasadeprimer kg for mur og puss 23- per fl Kjøp. Specs: Innendørs, Utendørs, Mengde 15kg,.


Har du pussebrettet klart Da setter vi i gang!

Mange velger hvit grunnmur da de synes det gir et rent uttrykk. Les tester og omtaler før du kjøper. Men en uheldig virkning av hvitt , er at det gir huset inntrykk av å sveve over bakken. Det beste er derfor å velge en farge som har god jordkontakt, for eksempel en lys jordfarge.


Du kan også velge en dempet versjon av husfargen. Det ser ut til at det er et par lag strie, litt avispapir og murpuss som er i ferd med å gå i oppløsning utenpå mursteinen. Bland murpuss i litt jord-våt konsistens, kast den på med mureslev og avrett med pussebrett mot planken du har satt opp. Etterpå vurderer vi å male murveggen med hvit , blank maling. Er det noe spesielt vi bør ta hensyn til.


På rom nr med den grovere pussen er noe av problemet at to vegger har murpuss mens de to siste har strietapet. Det ser temmelig jalla ut, så noe må gjøre for å få tilnærmet like vegger, så det blir nok en pussmørtel. PS: Jeg har også en gammeldags peisestue med den samme grove pussen som rom nr 2. Der er den faktisk helt ok.


Bak lag på lag med puss og maling kan det finnes en vakker teglvegg. I gamle bygårder ble bærevegger og skillevegger mellom ulike leiligheter ofte murt med teglstein og dekket med murpuss og maling. Teglsteinen var ofte rødbrun, ujevn i fargen og kanskje litt skadd.


Det var jo ikke så nøye, den skulle jo ikke synes allikevel! Før nordmenn begynte med hvite pussede grunnmurer, var forskjellige former for stein det grunnmuren ble bygd av.

Da man begynte å male grunnmurer, så var det fremdeles slik at grunnmuren skulle illudere et fundament. Da var man ikke vant med å tenke på hvit mur. Senere lagde vi grunnmur i pusset tegl, og enda senere i betong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg