mandag 27. februar 2017

Vannbasert akrylmaling

På utkikk etter utemaling til din bolig? Bestill enkelt i vår nettbutikk! I bunn og grunn kan man skille mellom to typer vannbasert og oljebasert.


Hvor de respektive har forskjellige løsemidler. En vannbasert maling er en maling der bindemiddelet løser seg opp i vann.

En akrylmaling faller under blant vannbaserte malinger. Malingstypen regnes som luktsvak og mer miljøvennlig. En av de største fordelene med akrylmaling er den korte tørketiden. Det gjør den praktisk og lett å jobbe med. I og med at den tørker så fort kan du raskt male over og gjøre om når du ikke er fornøyd med resultatet.


Den kan fortynnes med vann og brukes laserende, nesten som ved akvarellteknikker. Men det vanligste er å bruke den helt dekkende, som oljemaling.

Når malingen er tørr kan den overmales uten at lagene løsner eller blandes. Hurtigtørrende og vannbasert akrylmaling med god dekkeevne. Velegnet til forskellige overflater f. Pensler og redskaper rengøres i vann. Ikke lukter den, tørketiden er kort, den er vannløselig og utvalget av farger og medier er stort. Den kan brukes tilnærmet lik olje-, eller akvarellmaling.


Akrylmaling - den allsidige malingen. Konserveringsmidlene som er tilsatt en rekke malingstyper (både vannbaserte og oljebaserte) kan være allergifremkallende for følsomme personer. Før kunne det være problemer med at løsemider i vannbasert maling avga gasser til innemiljøet i lang tid etter påføring, men dette er ikke lenger vanlig i vannbaserte malingstyper. Skal du male med vannbasert maling må du tenke både på holdbarhet og på hvor stor avgassing malingstypen har. Sjekk på emballasjen, råder Byggforsk.


I forhold til holdbarhet tror Plesser at både alkyd- og akrylbasert med vann som fortynningsmiddel yter like godt. Vanntynnbar akrylmaling utvikler seg og blir bedre. Redskap renses i vann.


Malingen kan blandes med en rekke materialer og medier. Man fyller penselen med rent vann, blekk eller fortynnet akrylmaling.

Leveres med beskyttelseshette. Her vil vi anbefale vår effektive penselrens. Benyttes blekk eller akryl gjøres penselen ren etter bruk. Alle har noe kreativt i seg. Våg å drømme i farger.


Vannbasert og lysherdet akrylmaling med høyt pigmentinnhold. Kan brukes på de fleste underlag som lerret, papir, tre og leire. Fargen kan smitte av før den er tørr, beskytt derfor klær og underlag. Altså, du er klar over at det eneste helseskadelige som befinner seg i en akrylmaling er en liten dråpe salmiakk?


Hva mener du skjer når du maler med vannbasert på oljebasert? Kan du ikke forklare meg det? OG, vannbasert maling er slitesterk som bare juling, så lenge den får herdet i lang nok tid. Den holder særdeles godt på farge og glans, og malingen hverken falmer eller kritter. Den malte flaten angripes i liten grad av sopp og grønske, og gulner heller ikke over tid.


Du mottar en ordrebekreftelse på mail, hvor varenes normalpris vises. Du kan altså ikke se dine avtalepriser første gang du handler. Overgang frå olje til akrylmaling. Kjenner godt til brukseigenskapane til oljemaling. Har i seinare tid gått over til meir bruk av vannbasert maling i airbrushen.


Her synest eg det er mange fordeler. Etter eitt døgn er ikke malinga ripesikker. Kurs i olje- og akrylmaling. Gir en halvblank og vannfast overflate.


Her finner du olje og akrylmalingskurs over hele landet. Oljemaling lages ved at fargestoffer blandes med herdende olje. Forskjellige typer oljemaling kan brukes både som kunstnermaling, husmaling og i industrien. Dette er blitt den vanligste typen innendørsmaling i Norge.


Fordelene sammenlignet med oljemaling er mange.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg