mandag 6. februar 2017

Male vegg inne

Finn Hvordan Male Tak Inne. Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. Har du en vegg du har hatt lyst til å male lenge, men ikke har fått gjort det enda?


Vi viser deg hvor enkelt det kan gjøres, så du endelig får jobben gjort. På tidligere malte vegger passer det fint å bruke interiør PVA-maling med glans 0 sier malermester Idar Sypriansen.

For å slippe å kjøpe inn for mye eller for lite maling, bør du finne ut hvor mye maling du trenger til rommet du skal male. For å finne ut det, må du finne ut hvor store flatene som skal males er. Begynn med å male langs kanter, i hjørner og langs lister med en pensel (såkalt avsetning). Rull over avsetningen med en liten rull. Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater.


Derfor bør du avsette en vegg om gangen. Blant annet å lage en todelt vegg , med for eksempel en mørkere farge på den nedre delen og en lysere oppe. Marker med en god maskeringsteip og gjør jobben med en rull.

Hvordan male vegg Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av vegger inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Sett heller penselen 5-meter fra hjørnet og mal inn, ellers kan du ende opp med for mye maling inne i hjørnet. Det finnes egne skråpensler for å male hjørner. Disse er utmerket når du skal male inntil lister og vegger , samt ved maling av vinduer og sprosser, forklarer Westman hos IFI.


Ja visst kan du male peisen! Bestem selv, ønsker du å fremheve den fine peisen, eller har du en peis som du egentlig ikke ønsker skal stikke seg så mye frem? Hvis du vil fremheve peisen kan du for eksempel velge en litt mørkere, matchende farge til veggen. Søk Hvordan Male Tak Inne.


Her kan du se hvordan male vegg og hvordan male tak. Utstyret du trenger for å male soverom er forlengerskaft, rullesett, maskeringstape og pensler til hjørner og lister. For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten.


Er det flere vinduer i rommet, begynner du å male fra det vinduet som slipper inn mest lys. For å få god dekk og best holdbarhet må du male to strøk. Mellom strøkene anbefaler vi deg å slipe lett med et fint sandpapir (f.eks 1korning). Det gjøres for å fjerne støv som evt.


Skal du male vegger og andre større flater sparer du mye tid på å slå over malingen i en malebøtte istedenfor et lite kar. Bøtten rommer mer, og du slipper å ta pause i et sett for å fylle på mer maling.

Du bør også bruke malerfilt for å beskytte gulvet der du står. Rene vegger er viktig for sluttresultat når du skal male og for at malingen skal få et godt feste. Original Forvask er spesielt laget for vask av overflater som skal males. Vask godt rent med vann etterpå for å fjerne såperester.


Vi får mange spørsmål om man kan vaske med grønnsåpe eller salmiakk - og svaret fra våre malermestere er NEI. Slik går du frem for å male taket inne. Vask først med Jotun Spesialvask før maling for å fjerne skitt og støv. Er taket uten taklister, fuger du overgang mellom tak og vegg. Tidligere malte tak flekksparkles for små skader.


Før du begynner å male bør du sjekke at temperaturen i rommet ikke er for høy. Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp.


Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg