tirsdag 7. februar 2017

Male på våtromstapet

Reserver ditt Hotell i Male online. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Har et stygt ba med grønt våtromstapet på gulv, og slitt blå og hvit vegg. Badet skal fullstendig oppusses om ca. Noen som vet om man kan male våtromstapet , også inne i dusj?


Hvilken maling anbefales?

Så i ett annet spørsmål at det er mulig å male på våtromstapet med en liten risiko. For å gjøre det på best mulig måte? Og har du noen tips til å kanskje få ett mønster på vegge, så det ikke blir så kjedelig.


Overgangen mellom sokkel og vegg sparkles med JOTUN Våtromssparkel. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der. På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?


Tenker å oppgradere badet litt, uten å bruke mye penger.

Gulvet er flislagt, så den er grei. På veggene så er det en slags våtromstapet som sikkert er år gammel. Er det mulig bare male over den våtromstapeten med våtromsmaling, eller må tapeten fjernes først?


Hva er deres erfaringer med våtromsmaling? En liter rekker til sju - åtte m2. Mal ihvertfall to strøk. Noen velger også å male flisene på badet.


Det koster lite, men gir badet et pent løft, sier faglig leder Pia Lund i OBOS-megleren på Hammersborg i Oslo. Deretter må det males to strøk med våtromsmaling. Dette er dog en krevende og komplisert oppgave som leverandørene av våtromssystemet ikke anbefaler helt uten videre.


Du må være skikkelig god på det du driver med for å få et godt resultat. Og det er heller ikke sikkert at produsentens garantier gjelder ved slike løsninger. Det viktigste rådet jeg fikk, var å ikke pirke så mye på det som sitter igjen, bare pusse lett over med grovt sandpapir og sette miljøstrie som er fin å male på. Det finnes mange forskjellige typer, fra helt glatt til grove mønstre, og de er billige. Bruk våtromssparkel på ujevnheter og i skjøten der gulvbelegget slutter på veggen.


Dette skal også grunnes med våtromsgrunningen, før du avslutter med våtromsmaling. Denne skal også males mm ned på gulvbelegget. Kontroller vinduene hvert år.

Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Det er den mest sårbare delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. Huske grundig forarbei så blir det mye enklere å få flott.


Start f eks med å si hvor herlig dere har det nå og at du gleder deg til å kunne dele livet med ham på heltid. Våtromstapet egner seg til de ulike våtrommene i huset, og beskytter veggene mot fukt. Tapetet er en solid variant av vinyltapeten. Det vil si at tapeten kan sees på våre Maxbo Stormarkeder: Vækerø, Alna, Skjetten, Hamar, Fredriksta Lier, Tønsberg og noen andre varehus.


Den kan allikevel bestilles hos alle MAXBO Varehus. Hvorvidt du kan male rett på tapetet, er avhengig av hva slags tapet som er brukt. Vinyltapet bør du ikke male over. Fargestoff eller voks i tapetet kan blø gjennom malingen eller føre til at den ikke tørker ordentlig. Du risikerer også at veggen kan avgi noe lukt, sier Erik Bryng, ved Jotuns teknisk service.


Den er kanskje ikke enklest å male på da overflaten blir meget avvisende. Jeg burde ha presisert det. Den danner nok ikke membran, men det gjør ikke våtromsgrunning heller, ivertfall ikke et membran jeg ville stolt på. I taket trenger man ikke membran uansett.


Vi er autorisert forhandler av de helt fantastiske malingen fra Farrow and Ball og Zoffany. Dette er miljøvennelig interiørmaling som skiller seg ut ved et meget høyt innhold av fargepigmenter. Vakre matte, nesten kalkaktige overflater eller mer glossy møbelmaling. Valget er ditt enten du skal male soverom, male kjøkken eller male stue. Fargerike er Norges største fargehandel med 1butikker over hele landet.


Vi fargelegger Norge, og tilbyr hjemmebesøk av interiørkonsulent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg