torsdag 23. februar 2017

Nubuck lær

Vedlikehold av Nubuck. Grundig innføring i stell av sko og støvler i Nubuck lær. Hvordan pleier jeg mine støvler riktig?


Riktig stell og vedlikehold er viktig for at dine Alfa støvler skal holde seg tørre og pene over tid. Ekte lær er som et ekstra hudlag, et naturlig råstoff som trenger pleie for å opprettholde kvaliteten.

Nubuck er en type skinn med en myk, fløyelsaktig overflate og er noen av de dyreste lær å kjøpe. Selskapet valgte denne lær fordi det er så mye sterkere enn semsket skinn og vil ha godt med tid. Naturligvis er alle nubuck gjenstand for betydelige flekker og krever forsvarlig behandling selv når den er flekken behandles. For å beholde nubuck -effekten skal du bruke en spray eller nubuck -impregnering for å holde samme looken på skinnet, råder skomakeren. I motsetning til flat lær , kan du ikke bruke skokrem på dette materialet på grunn av sin lur.


Dersom nubuck-lær blir smurt inn med lærfett, mister det nubuck -looken, noe som gjør dem mer lignende glatte skinnsko. Vi har åpnet luke nr. Neste Counter-Strike-major arrangeres i Brasil.

Jeg bruker samme voksen på fjellstøvler med Nubuk - lær som jeg bruker på andre støvler med vanlig lær. Så vidt jeg har forstått er eneste forskjellen på Nubuk og vanlig at skinnet er snudd på Nubuk - lær. Nubuck er en slags skinn med en myk og fløyelsaktig overflate og er noen av de dyreste Lær å kjøpe. Du kan kan bruke spray, eller påføre annen flytende impregnering for nubuck med mer næring.


Dette trekker inn i læret , slik at du kan børste opp læret igjen med en spesialbørste og oppnå pusteevne og en fin børstet overflate på læret. Du kan også bruke voks, da vil læret få en glattere overflate. Det finnes spesielle børster til å rufse opp Nubuck-lær med. Før dette bruker man en flytende impregnering.


Riktig vedlikehold gjør læret betydelig mindre utsatt for at skitt fester seg. Videre beskytter et godt vokslag mot rifter og skader på læret. Tørt lær blir på den annen side lettere slitt og skadet. Etter impregnering bør støvlene jevnlig gnis eller børstes godt med skokrem eller -voks.


Nytt lær støvsuges grundig før behandling. Rist flasken godt, spray 3-ganger utenfor læret før behandling. Spray jevnt på læret med ca. Gjenta gjerne på utsatte steder.

La tørke time før læret tas. Nubuck-lær er børstet fullær og krever spesiell nubuckimpregnering om du vil at det skal fortsette å se ut som nubuck. Om du bruker vanlig fett eller voks kommer du til å få samme impregneringseffekt, men nubuckstrukturen ødelegges og dermed ser det ut som vanlig glatt lær. På Crispi sine sider for vedlikehold av fullnarvet lær og impregnering så ser jeg de bare gnir. Denne er spesielt utviklet for skinn som er porøst, d. Renser effektivt bort flekker etc.


Leather Magic Nubuck impregnering bør påføres etter rens for å holde skinnet mykt og smidig, ved at den tilfører de nødvendige oljer som mistes gjennom bruken. Nubuck blir ofte blandet med semsket skinn, men det er ikke det samme. Du kan gjenkjenne nubuck på det myke skinnet, som kan minne om en light versjon av semsket og en mykere versjon av vanlig, glatt skinn. Skinnets utseende kan variere utfra forbehandling og bruk.


Tre veldig forskjellige sko i nubuck -skinn, fra Dachstein, Vagabond og Zign. Glatt lær - tykt og kraftig lær med den glatte siden ut. Nubuck -skinn - glatt lær som er rufset opp for å bedre pusteegenskapene. Reversert lær - brukes med kjøttsiden ut, og er ekstra vanntett.


Benyttes til sko som utsettes for svært store påkjenninger, for eksempel til isklatring. Semsket skinn og nubuck fjerner du flekker fra med en litt hardere spesialbørste. Alt innen vedlikehold og reparasjon av skinnseter, sittemøbler, terapibenker etc.


Hos Skinnassistanse kan du være trygg på at du.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg