torsdag 23. juli 2015

Jernvitrol

Som Malermester er jeg ingen fan av jernvitrol. Behandlingen er en kjemisk beising. Det anbefales av den grunn syrefaste festemidler og beslag. Jernvitriol (Jernsulfat Heptahydrat) brukes bl.


Malm1kan stå ubehandlet, og produktet vil få en sølvgrå patina innen 4-år.

OSMO som kun trenger å påføres med ett strøk. Først, jernvitrol har en bevarende effekt da det dreper treverket i overflaten og derfor forhindrer soppangrep. Farge kan også tilsettes, ofte brukes sot el. I følge erfarne fagfolk som jeg har kontakt me er jernvitrol like bra som noe annen behandling av tre. JERNVITROL benyttes til behandling av kledning for å gi en jevn gråtone.


Den har liten, eller ingen, beskyttende effekt. Velg et annet land for dine dokumenter.

En behandling med jernvitrol vil føre til en jevn sølvgrå patina. Denne effekten vil naturlig skje over tid uten jernvitrol , men fasaden vil ikke nødvendigvis få det samme jevne og ensartede uttrykket. Derfor anbefales det jernvitrol på fasader. NORWOOD leverer fasader ferdig behandlet med jernvitrol. IKKE syrefaste metaller (som aluminium, kobber, jern, sink) baser, ulegert stål, galvaniserte overflater.


Under ser du eksempel på hvordan ubehandlet malmfuru forandrer utseende over tid. De nederste bordene er satt opp nylig, mens de andre har stått ca 1. De har også brukt jernvitrol (men ikke beis) når panelen på hytta skulle skiftes. Det er norsk lerk de har satt opp. Tipper (regner med) den blir grå etter hvert.


Må kjøpes separat her. Dette gir den fine sølvgrå fjellhytte-looken og beskyttelse mot sopp og alger. Vått trevirke er ikke så farlig så lenge fukten slipper ut igjen og får tørket opp.


Du kan beise over jernvitrolbehandlet treverk, men man bør ikke bruke maling da dette kan stenge fukten inne i treverket. Høvlet panel bruker mindre enn annen ikke høvlet kledning. Bruk varmt vann og visp, gjerne på (batteri)drill.

Men hvis kunden ønsker det kan vi tilby å påføre et strøk med jernvitrol. Det går også an å bruke en patineringsolje som gjør hele bygget sølvgrått. Ulovligt at bruge jernvitriol til bekæmpelse af mos. Selvom jernvitriol bruges af mange til at fjerne mos i græsplænen, er det ikke lovligt for private haveejere. Kledning – Panel for utvendig bruk.


Alvdal Skurlag har stående og liggende kledning, i malmfuru, impregnert og royalompregnert. Profiler kan spesiallages.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg