torsdag 16. juli 2015

Linolje og terpentin

Finn laveste nettpris her. Litt tilbake til bruken av linolje og terpentin. Høres karnsje ut som jeg misliker dette produkt, men det gjør jeg ikke. Prøver vel bare å finne et produkt som kan brukes som toppstrøk.


Innvendig under vannlinjen bruker jeg linolje og terpentin tilsatt soppdreper. Dette gjør jeg på høsten, rett etter opptak.

Rå eller kokt linolje - Båtforumet. Linolje er en fornybar ressurs. Ved langvarig lagring kan den bli seig og vanskeligere å stryke ut. Slik maling kan alternativt brukes til å fremstille sparkel eller tynnes med terpentin og brukes til grunning.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Vanlig linolje kjøpt på fargeforhandler og terpentin i blanding vil etter min erfaring gjennomherde i løpet av en ukes tid. Dette er linolje som er fersk fra nyåpnet boks.


Etter en stund vil herdeprosessen i oljen bruke opp de herdestoffene som er tilsatt og det som bli igjen er en halvseig guffe som nesten aldri herder.

Husk soppdreper fare for svartsopp. Ha på linolje som ovenfor la det herde i dager Mal med linolje tynnet et strøk la det tørke mal på et strøk ufortynnet gjort på riktig måte er holdbarheten til år. Brekkes i alle farver. Malemiddel er et viktig tilbehør til oljemaling. Vi fører et stort utvalg, hvor linolje , terpentin og damar ferniss er de mest solgte.


Terpentin benyttes til uttynning av fargene, men benyttes også til rengjøring. Etter en oksideringsprosess får man kokt linolje som tørker raskere og brukes til malingsproduksjon m. Svensk linolje inneholder ingen løsningsmidler eller andre tilsetninger. Rå linolje er ideelt for impregnering av tre. Gjerne med tilsetning av terpentin for lettere å trenge inn i treet. Strykes på rikelig til treet er mettet.


Ekte linoljemaling består av kaldpresset kokt linolje og mineralpigmenter. I tillegg kan malingen tilsettes en liten andel sikativ, for tørkeegenskapene sin del. Malingen kan tilpasses bruken ved å enten tilføre mer olje, eller vegetabilsk terpentin. Allbäcks linoljemaling er ferdig til bruk på boks, og skal ikke tynnes ekstra hverken med linolje eller terpentin , men males med samme maling i alle strøk. Til utendørs bruk tilsetter man imidlertid zinkhvit maling i blandingsforholdet 2dl sink til liter maling eller liter sink til liter, for å hindre svartsoppoppvekst.


Ein kombinasjon med rå og kokt linolje , terpentin og eit sikkativ for å sørge for kortere tørketid er meir optimalt.

Til toppstrøk og vedlikehold på nye og eldre trebåter som skal ha en gylden tjærefarge. Med mye tjære, rå linolje og terpentin. Den ene siden skal renskjæres, og nates sammen et annet.


Dette skal da bli et passelig kaffebord til hytta. Så til spørsmålet: hvordan oppnår jeg ekstrem finish som tåler vind og vær? Pussing mellom lagene? Jeg er ute etter nesten piano-finish. Gjøco Ren Terpentin er en vegetabilsk tynner for oljebaserte produkter.


Kan også benyttes som tynner til kunstnerfarger og porselensmaling. Tørket veggen med rødsprit, grunnet med olje-visir, blandet med litt linolje og terpentin. Følte for å tilføre linolje , som jo er bra for treet. Det trakk rett inn, og vi tok et par strøk vått i vått.


Så malte vi med Drygolin extreme. Det ser ut til å holde veldig bra. Skikkelig grunnarbeid er cluet. Klimaendringene er en utfordring når det gjelder forekomst av svertesopp.


Velg en linoljemaling som inneholder sinkhvitt. Hvit og lys maling er mer utsatt enn mørke farger. Svertesopp er ikke farlig og fjernes med vask, men bør ikke males over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg