torsdag 9. juli 2015

Veke til stearinlys

Alt til cafe, hotell og restaurant. Kvalitet, god pris og rask levering! Hva skjuler seg bak trenden? Shop enkelt online her! En veke er vanligvis en tvunnet tråd eller lisse av bomull som holder flammen i et levende lys eller oljelampe for en bestemt tidsperiode avhengig av veken.


En veker virker på grunn av kapillarkrefter, slik transporteres drivstoffet til flammen.

Det finnes ulike måter å lage levende lys på. I Nord-Europa er nå det vanlig å la smeltet stearin kjøles rundt en veke , slik at vi får stearinlys. Andre former for fett, som voks, talg og parafin, kan også brukes for å lage stive lys. Naturlig vokset veke som passer for soya- og rapsvoks lys i beholder og fritt.


Veke SRVlengde 1mm pk. Brukte stearinlys , ferdigblandet stearinmasse eller stearin og parafin. Grillspyd eller en tynn pinne. Kjele (kan få merker i bunnen) Syltetøyglass eller lignende.


Fremgangsmåten: Trinn 1: Gjør klar koppen.

Den enden av veken som har metallbit på plasseres i bunnen av koppen. Ellers er veken naturlig nok en viktig del av utstyret du har behov for. Legg merke til at en veke som er for tynn vil føre til et stearinlys som brenner dårlig, mens en for tykk veke vil kunne medføre osing og et stearinlys som brenner for fort. Grunnen til at jeg spør, er at jeg kjøpe et fint stearinlys hvor jeg fant ut etterhvert at veken var defekt.


Prøvde derfor med en vanlig hyssingsstump, men det funket ikke. Jeg har lyst til å lage lys selv, og da trenger jeg veke. Synes vekene ligner på vanlig hyssing, men er litt usikker. Lysgelé støpes på samme måte som stearinlys , så følg grunnoppskriften på lysstøping.


Pisk geleen kraftig, slik at det former seg små luftbobler. Hell geleen i glassene. Senk ned en veke i lysgeleen. Sørg for at den er i midten av glasset og fest den mellom to blomsterpinner. La den stivne, før du til slutt klipper til.


Dekorativt LED stearinlys med blafrende veke , og tidsur. LED-lys Rød Metallic M. Staples Solutions Norway AS er Norges ledende leverandør av kontor- og datarekvisita for kunder i både privat og offentlig sektor over hele landet. Pigmentfarge til lys - Orange, stk tab.


Ingen minimumsordre - Kjøp nå!

Stearinlys , støpte lys av stearin med en veke i sentrum. Når veken brenner, smelter stearinen og trekkes opp i veken i tilstrekkelig mengde til at den vedlikeholder. Legg stearinlys restene i smeltekaret og sett så smeltekaret i en kasserolle som er fylt med vann. Slå på komfyren og rør forsiktig rundt med rørepinnen når stearinen starter å smelte.


Måler med termometer for å sjekke temperatur. Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å lagre hvilke produkter du har lagt til din handlekurv. Ved å fortsette uten å endre innstillingene i nettleseren.


De fleste lys kommer med altfor lang veke. Du bør klippe veken til korrekt lengde før du tenner, og passe på å kutte veken også underveis - selvsagt ikke mens lyset brenner. Veken bør være cirka centimeter lang. Blir veken for lang, kan lyset begynne å renne, veken kan bøye seg - og lyset vil brenne skjevt.


Hvordan å lage en hjemmelaget veke Making håndlagde veker for bruk i lys er en enkel prosess og kan gjøres ved å begynne lysstøperne. Lage dine egne veker lar deg tilpasse sin lengde og tykkelse for å matche størrelsen og type lys du skal gjøre. Navnet gjenspeiler selskapets retning. I dag jobber vi bare med elektriske produkter og lamper.


Vi kan dele lysene inn i tre typer, ut fra hvordan flammen ser ut: Det er de med død veke - som altså kun har en svart veke , det er de med en modellert, lysende veke (lyspære)- og så er det de med simulert flamme - hvor en flammeformet plastbit danser frem og tilbake i lyset. Nye stearinlys er både enkelt og raskt å lage hjemme! Om du trenger dem selv eller vil lage noen fine gaver er dette et morsomt prosjekt!


For å lage stearinlys hjemme trenger du: – Lysvoks (eller gamle stearinlysrester) – Kjele – Kokeplate – Aluminiumsbeholder – Temperaturmåler – Evt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg