tirsdag 12. februar 2019

Male på sponplater

På det ene rommet var det umalte sponplater på gulvet. Midlertidig løsning ble å male sponplatene. Utsenemessig, er det fint.


På en vegg har man jo ikkeså stort behov for å vaske så ofte, men d må jo til en gang i blant. Mitt råd er vel å legge noe utenpå sponplaten. Vi skrudde opp sponplater utenpå gips, sparklet skjøtene på hobbyrommet og malte tre strøk rett på sponet.

Nå, ca mnd etterpå, så syntes en del av skjøtene som en liten kul ut langs skjøten. Etter at du har sparklet, bruker du et slipebrett på forlengerskaft og pusser veggen lett. Slipestøvet fjerner du.


Så kan du med fordel grunne med en heftgrunn. Deretter legger du på veggfornyeren, så er du klar til å male. Hvordan male nye trefiberplater. Denne bruksanvisningen gjelder for nye trefiberplater som for eksempel nye sponplater eller huntonittplater som akkurat er satt opp.


Tapteserte med miljøstrie oppå nye sponplater. Har vridd seg i skøytene.

Men tapeten ser ikke ut. Så nå når vi skal male om vil vi ikke beholde den fæle tapeten. Har testet i et annet rom, og tapeten går lett av uten rester.


Kan man da male rett på sponplata etter å ha sparklet? Har litt lyst på en helt slett vegg. Pass på å støvsuge overflatene grundig etter vask og sliping med slipepapir med kornstørrelse fks.


Pass på at platene har en RF fuktighet på under RF før male -behandlingen starter. Til skap og hyller brukes melaminbelagte sponplater. SPONPLATE TIL UNDERGULV Skal du legge et undergulv, er sponplaten en både billig og rask løsning. Ubehandlet sponplate til vegg. Sponplater til vegg egner seg godt som grunnlag for maling og tapet.


Platene kan monteres direkte på tre- og stålstender. Det finnes to forksjellige skjøter, standard fals og kilfals. Fargerike, glatte vegger uten at du trenger å male dem – fra Smartpanel. Beste Priser På Sponplater.


Reserver ditt Hotell i Male online. Lurt å bruke matt maling hvis man ikke er supergod på å male , blank maling viser alle feilstrøk :-) Går også fint å tapetsere sponplater - da grunner man også først - og noen foretrekker å helsparkle, litt avhengig av tapettypen, for sparklingen i skjøtene gir alltid en liten opphøyning og denne kan syns som en 'skygge' på tapetet. Før du påføre malingen, forberede sponplater å godta den nye finish, eller flaking vil oppstå.

De skal derfor bære mindre enn gulvplater, og er tynnere, med en standardtykkelse på mm. Det gjør det veldig enkelt på montere dem på stenderverket med for eksempel en hammer og vanlige spikrer. En del veggplater er til og med så glatte og fine at du kan tapetsere eller male direkte på dem uten å bruke mye tid på kitting og utglatting.


Du burde nok ikke male rett på sponplatene. Det vil ikke bli noe særlig pent. Spikerhull og andre ujevnheter må sparkles og så legges malerstrie på der igjen. Så er den klar til å males Det blir også lagt malerstrie på gips før den males. Disse sjiktene sørger for at platen har gode fasthets- og stivehetsegenskaper, med en jevn overflate.


Bruksområder: Kledning på vegg og tak, og tykke plater som undergulv. Den kan fint males eller tapetseres, men bør helst grunnes først da den trekker til seg mye. Forestia 3-vegg med grunning er skrufaste og de bidrar til et lyst og fint miljø i byggeperioden. Last ned mer informasjon.


Dette for å øke stabiliteten i platen. Abonner på vårt nyhetsbrev for å henge med. Bruk gjerne forlengerskaft, og påfør limet på veggen med rull. Det er også viktig at limet påføres rikelig.


Jobb systematisk, og følg instruksjonene for veggfornyeren nøye. Når veggfornyeren er tørr kan du male den i ønsket farge. Underlaget er sponplater - hva gjør jeg? Spørs på finishen du vil ha. Jeg jobber på en byggevareforetning og vi selger mye forskjellige plater.


Det mest vanlige er rett og slett sponplater (120x240) på grunn av prisen. De er lett håndterlig og resultatet er bra. For hvis tapetet sitter godt på underlaget, er det ingenting i veien for male over det gamle tapetet, men det kommer an på hva slags tapet du har på veggen din. Man burde male disse.


Hvis det er en vinyltapet bør du ikke male over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg