mandag 11. februar 2019

Hvitt lys

I fysikken har imidlertid betegnelsen hvitt lys en enda videre betydning. Man kan nemlig alltid tenke seg hele strålingsspekteret fra et hvitglødende legeme delt opp i to halvspektra, som hver for seg gir farget lys , men som til sammen gir hvitt lys. IKEA - VITVAL, Køyeseng, hvit , lys grå, Ved å lage sengehesten av tekstil, bruker vi mindre av jordas ressurser.


Mengden metall er redusert med per seng. En fullstendig hvit overflate reflekterer alt synlig lys som treffer den, uavhengig av bølgelengde (av denne grunn kalles hvitt noen ganger for en akromatisk farge). Hvilken farge har hvitt lys ? Dette er noe jeg egentlig ikke hadde tenkt så mye over, før Tuula Skarstein stilte dette spørsmålet på et innlegg om bruk av digitale verktøy i naturfag undervisningen på barnehagelærer- og lærerutdanningen.


Kjøp Dette nettstedet benytter cookies for å forbedre din brukeropplevelse. I det første bildet ser vi gjennom et blått og et gult filter mot en hvit vegg. Lyset går altså gjennom filtrene til vårt øye. Det blir grønt der de to filtrene ligger oppå hverandre.


Hvitt lys

Når lys går gjennom det gule arket, blir noe lys borte, og det som slipper gjennom, ser gult ut. Vi er best på lys : Stearinlys av 1 stearin, stakelys til selskapet, kronelys i høstens farger, kubbelys til lysfat og lykter både inne og ute, telys i blank kopp og mye mye mer! Kom innom din Nille-butikk for å se vårt store utvalg av lys ! Det finnes en mengde ulike hvite nyanser, som gir deg ulike fargeopplevelser.


Hvitt er ikke hvitt ! Små nyanser som utgjør den store forskjellen. Det hvite lyset fra sola består av alle regnbuens farger. Vi kan få frem fargene i solspekteret ved hjelp av et glassprisme. Det samme som skjer når sola treffer en vanndråpe – lyset brytes da inni vanndråpen og vi får en flott regnbue.


En rød gjenstand ser rød ut fordi den reflekterer det røde lyset og absorberer resten av lyset. Skap en tryggere, mer autentisk atmosfære om natten. Innovativ gatebelysning fra Philips produserer hvitt lys som ser mer naturlig ut enn tradisjonelt, gult lys. Velkommen til en ny æra innen gatebelysning.


MASTER CityWhite CDO-ET Plus. Den enkleste overgangen til et behagelig, hvitt lys. Ekstra tynt strobelys på kun mm.


Strobelyset kommer med hvitt og oransje lys som standar og ulike blinkemønstre. Egenskaper: stk 3W. Noen ganger er mindre bedre.


Dette gjelder ikke bare for design- og pyntegjenstander, men også for lamper. Lampen Carson følger nettopp denne tanken og består ganske enkelt av et kantet, hvitt lampehus som utstyres med to GU10-pærer. Mykt, slitesterkt trekk, quiltet med AIR gel memoryskum - en.


Hvitt lys

Her ser vi at gult og blått lys gir hvitt lys. Men gult er satt sammen av rødt og grønt, vil noen si, hvilket er riktig. Men gul kan også eksistere som en ren farge som ikke er blandet (monokromatisk gul). Når to lysfarger blandes og vi ser hvitt , så sier vi at disse fargene er komplementære.


For hvitt er ikke bare hvitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg