mandag 18. februar 2019

Male impregnert

Det er ikke alltid like lett å vite når det er på tide å male om huset. Men det er visse tegn du kan se etter for å vite om du bør ta fatt i malerull og pensel snart. Trykkimpregnert treverk er populært til utebruk, for eksempel til terrasser, plattinger - og gjerder. Selv om treverket er impregnert , har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt. Våre tekniske eksperter i kundeservice besvarer daglig spørsmål fra dere kunder om hvordan male , hvilke produkter man skal benytte og gir mange gode råd og tips.


Derfor tenkte vi, nå som sesongen for å male utendørs er godt i gang, at det var en god idé å vise dere svarene på noen av de vanligste spørsmålene her.

Hvordan male ny ubehandlet kledning. Denne bruksanvisningen gjelder for ny ubehandlet kledning. Treverk er den mest benyttede kledningstypen i Norge. Ubehandlet treverk brytes hurtig ned av sollys, derfor er det viktig å overflatebehandle kledningen så hurtig som mulig. Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling, sier Mette Dahl, markedskonsulent hos.


Vi har akkurat fått satt opp en garasje med impregnert kledning, og ser at anbefalinger og råd spriker litt når det kommer til grunning. Vi har tenkt å male med Drygolin Plus, og ser at Jotun anbefaler grunning med Visir (noen mener dette er et markedsføringsstunt for å selge enda et produkt, mens andre mener det er legitime grunner til anbefalingen). Som alt annet treverk, må også terrassebord behandles.


Impregnert treverk kan beises eller oljes.

Har du en annen type terrassebord (for eksempel Kebony eller kompositt), skal disse behandles annerledes. Behandling av trykkimpregnert terrassegulv kan vanligvis gjøres i løpet av den første sommeren etter montering. Har det ligget lenge på trelastforhandleren når det har vært sol og varme, kan man male den samme dag man setter det opp. Mange forskjellige meninger om akkurat dette, noen sier ett år andre sier med en gang.


Jeg tenker ikke på beis, men maling eller dekkbeis. Royalimpregnert kledning er impregnert med linolje. Jeg ønsker å male for å få samme farge på hele huset slik at den nye delen med royalimpregnert kledning ikke er forskjellig fra den gamle delen med dekkbeis. Reserver ditt Hotell i Male online. Felles for dette er at det kun er på områder med impregnert treverk.


Hva kan ha blitt gjort galt? Det finnes ingen fasit som forteller deg om du bør beise eller male. Ubehandlet trykkimpregnert tre vil etter hvert miste grønnfargen og få en naturlig gråfarge som mange liker. Når man ofte velger å overflatebehandle treet er det hovedsakelig av estetiske hensyn.


Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer? Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget. Hei Jeg har akkurat blitt ferdig med terrasse prosjektet mitt, hele 1kvm.


Det var flere lag med maling og veldig flisete.

Jeg tok derfor å slipte ned gulvet. K-virke er styrkesortert, varig og formstabilt. Først blir treverket CU- impregnert i klasse AB for deretter å bli Royalbehandlet. Når kan du male impregnerte materialer?


Tips Har du nettopp skiftet kledning på huset, byttet vannbord under vinduene, eller kanskje du skal utvide terrassen for sommeren? Jeg har en terrasse i impregnert treverk på ca kvm, som har vært behandlet med terrassebeis. Denne var av en farge kalt honning, men ble mer som mørk brun.


Etter noen år er nå beisen såpass slitt at terrassen må behandles på nytt, og jeg hadde tenkt å fjerne den gamle beisen, og beise den på nytt i en lysere farge (lys grå). I perioden mai til og med september er den mest gunstigste tiden å male. Unngå å male med vanntynnbare produkter når temperaturen er lavere enn grader. I Norge bruker vi mest gran og furu til utvendig kledning av hus, men stadig flere benytter seg av andre tresorter.


Du må også velge om du ønsker liggende eller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg