fredag 8. februar 2019

Male inne

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Reserver ditt Hotell i Male online. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. Inspirasjon når du skal male inne.


En ny vakker veggfarge er noe vi alle kan like.

Ta en titt på disse rommene, kanskje du får noen ideer til hvordan du kan male hjemme hos deg. Skal du male veggene inne ? Vi tipser det om når du bør male , hva slags utstyr du trenger og hvordan du beregner hvor mye maling du trenger. Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull.


For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten. Mal hele taket uten pause, slik at overflaten blir. Dette må du huske når du skal male inne – prosent av tiden det tar å male om et rom, bør gå med til forberedelsene, og bare prosent til selve malingen, sier Chira Westman, informasjonskonsulent hos Ifi (Informasjonskontoret for farge og interiør).


Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning.

Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter. Her tar vi for oss grunning før du skal male. Mange utsetter slike prosjekter fordi de tror det krever eksperthjelp eller masse tid. Men å male tak inne kan være enkelt som bare det! Har du en helg med litt lite å gjøre?


Da kan du freshe opp hvilket som helst rom ved å følge disse stegene. Overflater som ikke skal males , beskyttes med maskeringstape. Ta bort tapen med det samme du er ferdig med å male , slik at den ikke fester seg til underlaget.


Eller gjør som proffene – bruk skråpensel inn mot kanter og spar ut malingen (presisjonsmal forsiktig inn mot kanten) – i stedet for å bruke masse tid på å maskere med tape. Deretter kan du male med LADY Wonderwall (lett å vaske), LADY Pure color (matt og vakker) eller LADY Vegg (rimelig og god). Det kan være at du må opp i 3-strøk pga det ujevne sugende underlaget.


Om peisovnen er godkjent og montert etter forskriftene er det ikke noe problem med varmen. Hos Helt Strøkent på Gjøvik er de lidenskapelig opptatt av overflater og det helhetlige uttrykket sett i sammenheng med interiør. IFI-FARGETV tok turen for å se hva fagfolkene i butikken kan trylle frem innen gulv, maling og tapet.


Det er en vanntynnbar maling for alle anledninger når man skal pusse opp og male innvendig. Markedets mest helsvennlige maling heter Bliss.

I en stue er det mange flater og hver flate krever egen fremgangsmåte og type maling. Uansett skal du klare å finne svarene du trenger i våre guider. Er det kanskje tapet du skal male over? Rom som trenger fornyelse?


Hvordan male betonggulv? Maling Nattesøvnen påvirkes av. Steg Flaten må være ren, tørr og fri for oljestoffer.


På tidligere malt underlag bør flatene rengjøres med f. Trestjerner Gulvrens. Det er antakeligvis mange millioner kvadratmeter med paneltak i Norge, og mange av disse kan nok trenge et strøk maling. Mange tror sikkert at det å male panel i taket er både vanskelig og veldig tidkrevende, men med riktig fremgangsmåte og utstyr er det en overkommelig øvelse for alle, sier Jostein Brekka, fag- og utviklingssjef hos Jordan. Selv med den fineste malerull kan du ikke male en dør lik glatt som da den kom fra fabrikken, der den ble sprøytemalt i et profesjonelt anlegg.


Men du kan velge å gå helt motsatt vei: ved bevisst å vise at her er døren malt for hånd. Mal først på tvers av flaten, og deretter ovenfra og ned i lange strøk. Bruk to strøk mellommaling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg