torsdag 27. juli 2017

Valg av farge på hus

Med den ny appen, Jotun ColourDesign, kan du teste ut ulike farger på ditt eget hus. De siste årene er vært preget av ulike gråtoner. Stadig mer populært er mørk eller helt sort farge på huset.


Arkitekter elsker de matte, mørke flatene, sammen med lysere farger på detaljer. Hvitt og lyse farger fremhever og forstørrer, og passer godt i åpne landskap.

Hvilken farge skal du ha på huset? Styr unna trendfella, og se heller på helheten huset er en del av og hva du liker. Da finner du fargen du vil trives med lenge. Det er ekspertenes tips til deg som er usikker på valg av farge.


Dersom rekka ikke melder inn ønske om ny farge , eller ikke ønsker å bytte farge , vil rekka males i den oppdaterte varianten av sin eksisterende farge. Fremgangsmåte: Alle fargealternativene kan sees utenfor styrekontoret på opphengt tavle. Rekka må seg imellom bli enige om evt.


Valg av husfarge kunne brukes som middel til å signalisere eierens økonomiske og sosiale status.

En velstående huseier malte sitt hus i dyre motefarger basert på blyhvitt. Det var ellers vanlig å male husets hovedfasader i moteriktige farger , men la mindre fremtredende fasader male i billigere jordfarger. Velger du mange farger på ulike bygningsdeler kan det fort bli for mye av det gode. Ta derfor gjerne igjen fargen på staffasjen på markiser eller stakittfjerde, eller dørfargen i en blomsterkasse.


Husets tidsepoke bør spille en rolle for fargevalget. Ta en tur i nabolaget og studer fargene på hus fra samme tidsperiode. Kanskje en farge dominerer. Valg av farge på hus utvendig avhenger av type hus , området, trender, og noen ganger av nasjonale og lokale tradisjoner.


Farger på skjerm kan påvirkes av datateknisk utstyr. Fargeopplevelsen kan være forskjellig under ulike lysforhold. Glans og underlag kan påvirke fargenes utseende. Se derfor alltid en fysisk fargeprøve for korrekt fargegjengivelse. Fargene skal også passe sammen med fargen i de tilstøtende rommene når dørene står åpne, så dette må man også tenke på ved valg av farge.


Sjekk gjerne ut disse fargekombinasjonene som Jotun sin fargedesigner Nina har laget: Hvitfarger, Beige farger , Gråfarger, Blåfarger, Turkise og blågrønne farger , Greige farger. I tettbebygde strøk vil naboen se huset ditt oftere enn du selv, og det er viktig at fargene ikke slår hverandre i hjel. Husets omgivelser er det viktigste og sterkeste elementet ved valg av farge , sier Lisbeth Larsen, fargesjef i Jotun.


Det finnes mange variasjoner av hvitt, og fargedesigneren anbefaler å vurdere nøye hva som passer best til ditt hus og dine detaljer: – Her er det flere ting å ta hensyn til: Den arkitektoniske stilen på huset og farge på vinduer, samt detaljer som taksten, husets plassering i natur og omgivelser, og eventuelt farger på nabohus.

Så hvilken farge skal du velge til terrassegulvet? Så enkelt, men så vanskelig: Tenk som inne! Gulvet må passe fargemessig til huset, hagen og andre omgivelser. Fargen på terrassegulvet velges etter valg av husfarge, så den er viktig å ta hensyn til, og husets stil.


Vi holder på å bygger hus og skal nå til å kjøpe møbler. I den anledning trenger jeg litt hjelp til valg av farge på sofaen. På gulvet skal vi ha merbau parkett og veggene skal være lyse, øvrig listverk og dører er hvite. Vi vurderer mørk blå, knall rød eller en lys sofa.


Nå er det også lettere å holde veggene hvite og rene, år etter år. Se vår guide til valg av hvitfarge. Lyse, lette farger har sterke tradisjoner på norske hus.


Hva bestemmer fargen på et hus ? Tradisjonelt har farge vært brukt til å understreke og fremheve en bygnings form og detaljer. Et malingsskikt beskytter også treverket bak mot klimatiske påkjenninger og nedbryting. Maling representerer en utgiftspost for huseieren, både i form av materialer og arbeid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg