tirsdag 25. juli 2017

Silikatmaling

Byggprodukter for nordisk klima. Se vårt store utvalg av produkter. En silikatmaling er en uorganisk maling som er diffusjonsåpen, og er derfor særdeles godt egnet til pussfasader i motsetning til organiske malinger. Bindemiddelet i en silikatmaling er vannglass.


Vannglass utvikles ved å knuse kvartsstein og varme denne opp til ca.

Dette utvikler en flytende glassklar blanding som vi kaller. Silikatmaling er en enkomponent silikatmaling basert på kalivannglass, pigment og fyllstoff. Tilfredsstiller krav til silikatmaling iht.


Underlagets evne til å puste påvirkes minimalt. Lett å påføre og liten fare for sopp og algevekster. Tilfeldig vedlikehold og feilbehandling medførte at vi måtte fjerne all eksisterende malingsfilm og komme ned til pussjiktet for videre behandling.


Heftegenskapene mot mineralske underlag som puss og betong er meget gode. Malingen er 1 mineralsk, og kan være noe komplisert i bruk, spesielt på rehabiliterings-arealer.

På mange måter er silikatmaling gjør det selv-mannens hvittekalk. Silikat har nemlig mange av hvittekalkens fordeler, men er mye enklere å jobbe med. Vil du komme så nært opp mot en ekte kalking som mulig, men slippe alle arbeidsgangene og den etsende kalken, er silikatmaling redningen. Silikatbasert maling med uorganisk, lysekte pigmenter og fyllstoffer. En silikatmaling vil være mer utsatt for ujevnt sug i underlaget, og man kan derfor få litt sjatteringer på fasaden.


For å oppnå gode resultater ved bruk av silikatmaling er det viktig at man vet hva man gjør. Det må vurderes hvor sugende underlaget er, sjekkes for fuktighet og temperatur, samt at det må påføres på riktig måte. Malingen brukes på kalksement-sementpuss, betong, lettbetong, fibersement, fiberforsterkede mineralplater og på gammel mineral- og silikatmaling. Der vil så ske en slags forstening, som giver en utroligt slidstærk og vejrbestandig overflade. Den brukes nå for det meste til oppussing og rehabilitering av eldre kalkpussede fasader.


Malingen binder seg kjemisk til kalkpussen og gir dermed særlig god vedheft til denne. En mur malt med silikatmaling skal vedlikeholdes med samme type maling. Er du usikker på om det er brukt en silikatmaling , kan en enkel saltsyretest utføres. Slike tester kan håndverkere eller enkelte fargehandlere hjelpe til me sier Nenad Zvanut i Flügger. Jeg godtar at AkzoNobel behandler mine personlige opplysninger, inkludert behandling foretatt av andre selskaper AkzoNobel-konsernet samt enheter som opptrer på.


Derfor er silikatmaling ikke velegnet til overfladebehandling af sokler og sokkelpuds. Bygg og Bevar er et nettsted for deg som bor i - eller jobber med gamle hus.

Her finner du tips, håndverkere og produkter. Julekampanje Få det fint til jul. Fluren Grovrent er meget bredt anvendelig, og passer perfekt til blant annet malte flater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg