onsdag 12. juli 2017

Grunne sponplater

Sammenlign pris med oss! Hans beste tips til deg som vil male sponplater , er å være nøye med forarbeidet. Det viktigste du kan gjøre, er å grunne skikkelig først. Etter at du har fjernet alle tapetrester og underlaget er rent og tørt, må du grunne for å stabilisere flaten.


Beste fremgangsmåte er å grunne , sparkle, for så å male over sparkelskjøtene igjen.

Poenget med grunningen er å mette underlaget, slik at limet ikke trekker inn i plata når du tapetserer. Ettersom jeg har skjønt, så skal sponplater limes i skjøtene for å hindre oppsprekking. Arbor ubehandlede sponplater er meget godt egnet til maling.


Alt du trenger å gjøre er å grunne platene med en vannbasert maling før du maler to strøk av fargen du ønsker deg. Da kan du for eksempel bruke Scotte Grunn, en grunning som har. Snekkerne er nettopp ferdig med å platekle hele huset med spon.


Underlag, samt farge og kvalitet på tapetet, er avgjørende for hvorvidt du bør grunne før du tapetserer. Roar Aune hos Fantasi Interiør har klare tanker om når du bør grunne , men påpeker samtidig at med dagens tapeter er det ikke alltid nødvendig.

Fra gammelt av het det at man alltid måtte grunne. Etter sparkel og sliping lønner det seg å grunne en gang med samme rullekvalitet som brukes til toppstrøkene, for å få jevnere underlag. Da blir det lettere å få et pent og varig resultat. For og få et jevnere og sterkere underlag, anbefaler vi å armere veggen med JOTUN SLETTVEGG FERDIGGRUNNET. Vi skrudde opp sponplater utenpå gips, sparklet skjøtene på hobbyrommet og malte tre strøk rett på sponet.


Nå, ca mnd etterpå, så syntes en del av skjøtene som en liten kul ut langs skjøten. Hvis du velger å male direkte på platene, er det veldig, veldig viktig at du gjør godt forarbeid. Den har god fylde og stanser suging i underlaget.


Det finnes også visse malinger med egenskaper som gjør at du ikke trenger å grunne , nesten uansett underlag. Ja, det stemmer at noen malinger er laget slik at du slipper å grunne. Classico Chalk paint har for eksempel helt spesielle egenskaper. Den sitter på absolutt alle underlag, og normalt sett skal du ikke grunne før du maler.


Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain. Tapetlimet vil forsvinne inn i platene uten grunning, det samme gjelder maling. Fuktigheten forsvinner inn i veggen.


Tips: Skal du grunne under tapet?

Bruk en farge som er lik grunnfargen i. Sponplater produseres med lim som kan ha lang utherdingsti og som. Man glemmer å grunne gipsvegg og sponplaterHusk å grunne gipsplaten eller sponplatene på veggen før du maler eller tapetserer, anbefaler. Vi anbefaler likevel å grunne disse platene for å gi bedre impregnering og bedre heft. I våtsoner og tørrsoner i bad brukes smøremembran rett på platene, med fiberremse i alle skjøter og overganger.


Hvis det er i tørre rom bør plateskjøtene ilegges remser og sparkles med en gipssparkel. Det er ikke nødvendig å grunne vegger som skal tapetseres. Det er lettere å tapetsere på et sugende underlag, og det gjelder i utgangspunktet all slags liming.


For tapet, spesielt i mørke farger, vil det likevel være lurt å grunne med en tilnærmet lik farge for å unngå at skjøten skinner gjennom. Bryr du dig mindre om helt optimalt resultat kan du bare male. Men finslip litt først likevel, deretter trekk av med mikrofiber helt lett fuktet med salmiakkvann - mdf er ganske glatt og maling må ha litt at hefte i. For å få denne prisen må du melde deg inn i Bygger´n klubben. Dette produkter er på klubbtilbud. Medlemsskap er kostnadsfritt og uforpliktende!


Man må dog være svært nøye med å grunne med heftgrunn, slik at den nye tapeten fester seg skikkelig. Bodin forklarer at dette er særlig viktig om tapeten du har på veggen fra før er er vinyltapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg