torsdag 6. juli 2017

Bløtkake til 17 mai

Varm ovnen til 1grader. Relaterte oppskrifter til 17. En nydelig kake som både vil imponere og glede liten som stor. Så er det på’n igjen med årets kake for å feire 17.


Denne gangen ble den fyllt med Ricottaost og sjokolade.

Det ble ingen norske farger inni selve kaken, det tok pynten seg av. Norge fylles opp med flotte kaker pyntet i rødt, hvitt og blått. Tradisjonen tro, må man ha en bløtkake til 17. Få kaker skaper mer feststemning enn en høy og imponerende bløtkake , spesielt når den er pyntet som det norske flagget.


Her har du et tips for hvordan du enkelt kan lage en deilig bløtkake til 17. Nå er det ikke mange dager igjen til Norges nasjonaldag, 17. I den anledning vil jeg dele oppskriften på denne herlige bløtkaken som passer perfekt til 17.

Kaken er pyntet med krem og bær, formet som det norske flagget. Denne ukens favoritt-oppskrift er fra dyktige Thea Bolstad som har bloggen My Little Kitchen. Thea har nylig gitt ut boken Theas Little Kitchen og her er det mange fristende kaker!


Kransekake er vel festkaken over alle festkaker. Populær som den er passer kransekake til 17. Hjemmelaget kransekake er ikke så komplisert å få til , men krever at deigen lages minst dagen før den skal trilles ut og stekes. Mai på selveste dagen, men sånn blir det når tiden løper i fra deg.


Jeg vil likevel dele kaken og ønske alle en kjempefin nasjonaldag! Lars Lian, konditormester og gründer av Jordbærpikene, deler en av sine himmelske oppskrifter. Hva med en lekker 17. Om du vil være trendy er det nakenkake som gjelder. Det er en høy og fin bløtkake , men som er litt mindre bløt enn andre bløtkaker.


Eller vil jeg slå et slag å legge et lokk av deilig marsipan på kaken, i denne videoen ser du hvordan det gjøres. Supergod oppskrift på hjemmelaget bløtkake til 17. Det er helt utrolig hvor populær denne kaken har blitt.


Forteller kokk- og matrådgiver i MatPrat Anette Fjellang Hansen.

Pavlovaen har ganske enkelt veltet bløtkaken av tronen som årets 17. Og så er det jo så enkelt å lage. Her har du forslag til en nydelig bløtkake hvis du ikke har en variant selv, eller bare har lyst til å prøve en ny vri. Bløtkake smaker like godt til 17.


Sett ovnen på 1°C. Med kjøkkenmaskin bør du regne minst minutter til dette. Lag sukkerbunnen ved å piske egg og sukker til en stiv eggedosis.


Sikt inn hvetemel og bakepulver og vend forsiktig med en slikkepott til du har en jevn og fin røre. Noen råvarer og retter går igjen her i Norge på 17. Vi er vant med kokt laks på 17.


Men normalt er ikke norske bær modne til 17.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg