torsdag 27. juni 2019

Oljemaling vs vannbasert maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!

Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. I bunn og grunn kan man skille mellom to typer vannbasert og oljebasert. Hvor de respektive har forskjellige løsemidler.


En vannbasert maling er en maling der bindemiddelet løser seg opp i vann. En akrylmaling faller under blant vannbaserte malinger. Når du maler med vannbasert trebeskyttelse, er det hovedsakelig snakk om en overflatebehandling som motvirker fukt og sopp i treet.


Her er det et godt råd å velge trebeskyttelse, som lar treet puste og kvitte seg med fukt innenfra.

Dermed reduserer du risikoen for avskallinger og fuktskader i treet. Emulsjonsmalinger er en kombinasjon av oljebasert og vannbasert maling (oftest akryl-varianten). Du kan bruke vann til å fortynne disse typene maling - og til å rense penslene. Sjekk før du kjøper Hva som er i malingen skal fremgå av HMS-databladet og etiketten på malingsboksen.


Svenske testfakta har tidligere testet interiørmaling (pdf), og den som kom best ut i testen var en vannløselig maling. Også på interiørflater velger Ringsrød vannbasert , men påpeker at det er vanskeligere å påføre. Likevel mener han at med riktig verktøy, og erfaring med vannbasert maling så er det et naturlig valg. Vi hjelper deg å velge riktig maling ! De fleste malinger er enten olje- eller vannbasert.


Like viktig som å velge malingtypen, er å tenke på overflaten. Du har en rekke valg, fra helt matt til helt blank. En veldig blank overflate gjør det lett å holde rent. Den krever på den andre siden veldig godt underlagarbei og en sikker hånd. Eller mener du det alltid har vært riktig at det er ok å male med vannbasert maling oppå oljemaling.


Malere ivrer veldig for vannbasert maling. Det skyldes at mange malere ble løsemiddelskadd pga.

Oljedekkbeis er en slags mellomting mellom beis og maling : Den dekker mer enn vanlig beis, men er i utgangspunktet litt mer transparent enn maling. Etter noen strøk kan den imidlertid bli svært dekkende. Oljedekkbeis ble tidligere brukt i stedet for maling for at man skulle slippe å skrape før neste runde. Dekkbeis gir et tynnere sjikt på flater enn maling , men tykkere sjikt enn beis. Dekkbeis og maling beskytter begge bedre mot lysnedbrytning enn beis.


Strukturen i treverket synes fortsatt godt ved bruk av dekkbeis. Den har kraftigere pigmentering enn beis, og lengre nedbrytningstid. Det kan derfor gå lengre tid mellom hver påføring. Sommertid er maleti men det er lett å bli forvirret når man står foran hyllene i malerbutikken.


Beis og dekkbeis, oljemaling og vannbasert maling. Hva er det for noe alt sammen og hva skal man bruke hvor? Transparent beis Vi har bedt Vi i villas malingsekspert, Heidi S. Sørensen ved Maleriet Fargehandel AS om å forklare de ulike produktene.


Den fremste fordelen med alkydmaling er at den trenger noe inn i treverket og beskytter svært godt mot fuktinntrengning. Alkydholdig maling gir også en blankere overflate med bedre utflyt og færre penselstriper sammenliknet med akrylprodukter. Alle typer maling har produktark som forteller hva de inneholder, og graden av irriterende stoffer. Hvis noen har latexallergi kan de ikke bruke latexmaling. Alle malinger avgir gasser av ulike typer.


Jeg har begynt å male et gammelt furumøbel og jeg startet med et par strøk med vanlig vannbasert maling. Men så kom jeg på at jeg heller bør prioritere slitesterk oljemaling på dette møbelet da det er et bruksmøbel. Er det for sent å snu?


Det finnes to typer oljemaling. Vannbasert akrylmaling er veldig enkel å jobbe med. All oljemaling har, som navnet tilsier, olje som basis. Dette er hva som skiller vanntynnet oljemaling , vannbasert akrylmaling og oljebasert maling.


En tradisjonell oljemaling er tynnet med White Sprit. De to vanligste typene maling for bransjestandarder og kunstnere både er oljebasert maling og vannbasert maling , som hver har særegne egenskaper som gjør dem gode i spesielle situasjoner. Det er mulig å bruke de to produktene i kombinasjon, men som en generell regel bør du ikke bruke vannbasert maling over et eksisterende lag med oljemaling.


Vi anbefalte våre kunder å matte ned panelet med sandpapir for så grunne det med f. Jotun heft- og sperregrunning. Deretter kan du male med vannbasert maling. Luktfri oljefarge i kunstnerkvalitet som tynnes ut med vann. Inneholder ikke vann eller løsemidler, men vannløselig olje.


Pensler og utstyr kan. Intervallene varierer fra 5-år opptil år - forutstatt riktig forarbeid. Bruk egne malingstyper for utsatte partier som vinduer, dører og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg