onsdag 6. mai 2015

Grunning tapet

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Kjøp grunning hos Obs Bygg.

Vi har merkevarene til lave priser. Finn Beste Pris På Alle Dine Varer. En vanntynnet PVA grunning for tekstil- og papirtapet, samt for ny glassfiberstrie og ny miljøtapet. Kontroller at det ikke forekommer andre løse punkter. Hvis ja, utbedre disse ved å gjøre et snitt og lim fast.


Disse kan utbedres ved å gjøre et snitt i trådretningen og limes fast. Sikrer godt resultat på tapet. Første steg til fornying av din gamle tapet , eller som underlag til glassfiberstrie og miljøtapet.

Hindrer blæring og oppreising av skjøter. Hver type grunning har unike egenskaper som løser spesifikke underlagsproblemer. Start med å bruke en pensel til grunning av hjørner og inn mot lister og karmer. Begynn gjerne litt ut ifra hjørnet, da unngår du oppsamling av maling og at det begynner å renne.


Deretter grunner du de store flatene med rulle. Velg en grunning som er tilpasset tapet , da unngår du at fukt trenger seg inn i tapeten og danner blærer. Spesialgrunning som benyttes på underlagt før du tapetserer, eller påføres tapet som skal overmales.


Våtromsgrunning kan ikke erstatte membranen. Men de gjør det litt vanskeligere for vann og fukt å trekke gjennom og inn i underlaget. Bruksområde: Nytt og gammelt ubehandlet treverk og tidligere malt treverk.


Vanntynnet PVA grunning for maling på tekstil- og papirtapet, samt glassfiberstrie og miljøtapet. Grunning til tre og trepanel. Er tapeten malt fra før, behøves ingen grunning ! Hvis tapeten du har valgt har en sterk bunnfarge, er det lurt å grunne veggen i tilnærmet lik farge.


Annen tapet , som papirtapet, tekstiltapet, ny glassfiberstrie og miljøtapet kan du fint male over. Kanter og overganger kan slipes jevne med et grovt slipepapir. Tapetet bør vaskes med husvask, malevask eller lignende for å sikre at alt smuss og fett er borte.

Beckers anbefaler Elegant grunning som første strøk bl. Den er latex-basert, dekker godt og vil tette slik at toppstrøk ikke suges inn i veggen, men blir jevnt og fint. Om man har behov for sliping etter grunning , vil sannsynligvis latexen lage tyggegummi i sandpapiret.


Eller, går det bra om den får tørke lenge nok?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg