tirsdag 8. januar 2019

Oppstammede trær

Trær Trær gir hagen karakter og tak. Vi har frukttrær, små trær til små hager eller til å plante i krukker på balkongen, og større trær til deg som har mer plass. Oppstammede små trær 15.


Oppstammede trær

Vannspeil og fuglebad. Dvs grunne havedammer som krever lite stell. Et innbydende inngangsparti. Vi pynter ned vakre krukker og lykter pluss dørkrans (gjerne i form av et hjerte) som skal få familie og venner til å føle seg velkomne, men aller mest for å imponere dem. Hvem eier det vakreste?


Slike rosa candy-floss trær er så flotte. Har lyst på et par i hagen min. Men er usikker på høyden på dem, slik at de ikke skygger for mye for verandaen vår. Dette du viser er jo gigantisk. Vet du noen typer som ikke blir så høye?


Oppstammede trær

Spesielt for trær og busker Hvis du planter et større tre er det en god idé å gi det en stokk å støtte seg på det første årets inntil røttene har grodd skikkelig fast i jorden. Ellers kan røttene lett bli rykket løs når vinden sliter i treet. Stokken skal være ca.


Kjekt å sjå kor flott det kan verte når du går laus med saksa. Du har no litt av ein jobb og for å få det så fint. Eg var på eit hagemøte ein gong med Anne Tafjord Kirkebø der ho ga mykje inspirasjon til oppstamming - og etter det så har eg tenkt at det skal verte oppstamma tre og busker i hagen min og.


De er attpåtil lette å få til, og syrinen blir bare vakrere når den blir gammel, med sine grove, vridde grener. Holder du den litt åpen i bunnen, blir det plass til en stol eller liten benk under duftparasollen. Til små hager finnes flere dvergsyriner både som busk og små, oppstammede trær. Uansett, så er det lett å få et forhold til trær. Imidlertid er det ikke bestandig man har plass til store trær.


Kanskje har man heller ikke hage, men en balkong hvor man ønsker seg noe med litt høyde. Da er det fint å vite at det finnes flere små trær (og planter) som egner seg både for hage og balkong. Nå er de plutselig helt gule, og det drysser av dem.


Det er litt grønt inne i tujaene. Er det mulig at de kan komme seg eller vil de dø? På forhånd takk for svar om hva man eventuelt kan gjøre. Så ryddig og fint inngangsparti.


De flotte tønnene med oppstammede trær var kjempekoselige. Jeg har noen slike tønner selv- er som du veldig glad i den grove strukturen i treverket synest det er en fin kontrast til plantene i hagen. Håper det kan bli like flott inngangsparti her hos oss. Inne: Ved å velge oppstammet tre så får jeg både i pose og sekk, ved at treet bidrar til å skape en interessant forgrunn, uten å blokkere ut bakgrunnen. Det oppstammede treet rammer rett og slett inn utsikten!


Oppstammede trær

Så, tenker du, hvilket tre er det som ser sånn ut da? Vel, det lurer jeg også på! De oppstammede trærne er podet på stammer som ikke vokser i høyden, og er dermed dekorative med kun behov for å kutte kvister. Eføy er og dekorativ, men her er det to varianter. Piletrær tåler svært hard beskjæring.


Du kan klippe og forme så mye du lyster og få et fint tre , men kanskje ikke oppstammet med så rett og fin stamme som det sikkert en gang har vært. Jeg har kvitpil som får svært hard beskjæring hver vår. Plant i store potter på uteplassen eller jordfast i hagen. Hensynssone – H5hensyn landskap Gjelder eksisterende sansehage i sørenden av byggeområdet.


Sansehagen bevares og tillates videreutviklet i tråd med formålet (se pkt. .3). Kva tid det blomstrer (om det blomstrer) er eg ikkje sikker på. Eg har sitt dette treet i ein hage i Danmark og det var veldigt dekorativt utan blomster. Men eg er ikkje sikker på om det er muligt å få kjøpt det her i landet. Uteområdene har et lyst barrikadedekke med store plantekasser i cortén-stål.


Plantekassene har stedvis benker integrert som en del av kanten. Beplantningen i plantekassene består av bunndekkende stauder og prydgress med oppstammede trær. Prosjektet er miljøklassifisert i henhold til BREEAM-NOR. Rosenmandel er et lille stivgrenet træ , der er podet på en stamme. Det tåler fuld sol, og er middel hårdfør i det danske klima.


Oppstammede trær

Syren – se billeder og priser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg