onsdag 9. januar 2019

Hvilken beis skal jeg velge

Beis og dekkbeis, oljemaling og vannbasert maling. Hva er det for noe alt sammen og hva skal man bruke hvor? Transparent beis Vi har bedt Vi i villas malingsekspert, Heidi S. Sørensen ved Maleriet Fargehandel AS om å forklare de ulike produktene.


Vi starter i den mest gjennomsiktige delen av skalaen, med beis. Gustavsen har et siste tips til alle som skal velge farger i hjemmet: – Når du skal velge farger på barnerommet, eller generelt i huset, anbefaler vi alltid at du tester fargen hjemme før du bestemmer deg 1prosent.

Grunnen til dette er at lys, interiør, gulv og lignende har en stor påvirkning på hvordan fargen faktisk oppleves. Beis til kledning: Ønsker du et naturlig utseende på kledningen din, er beis valget du bør ta. Beis har et transparent utseende som gjør at strukturen i treverket kommer tydelig frem. Beis er mye brukt på hytter, men blir like fint på husveggen hjemme.


Grunner til hvorfor du bør velge beis : Du får et naturlig og vakkert utseende på. Hvilken terrassebeis skal du velge ? Skal slenge ut et bilde når jeg er helt ferdig,. Kostet bare litt rundt på beis -suppa da det stoppet og regne,.

Slik bytter du fra beis til maling. Tips og råd i forbindelse med valg av farger til hytta. La omgivelsene være rettesnor for valg av farge. Maling, beis eller dekkbeis?


Beis er en transparent overflatebehandling som lar treverkets struktur og overflate være til dels synlig. Strukturen vil avta noe for hver behandling, mens beisfargen blir kraftigere for hvert nytt strøk. Beis er lett å påføre og har et påføringsintervall fra 1-år avhengig av klima.


Trinn 5: Husk å velge riktig spann! Farge er ikke bare farge og fargen vil fremstå veldig ulikt med ulik glansgrad. Vær forsiktig med å gå i billigfellen.


Skal du være garantert LADY-fargen slik den er på prøven, bør du velge originalen. Min favoritt er LADY Pure Color. Med beis fremhever du treets struktur og ådring, og det naturlig fargespillet kommer frem.


Bestanddeler i beisen trenger noe inn i veden og gir en tynn overflatehinne som beskytter veden mot lys og vekslende fuktighet. Egnet til: Beis er egnet til nytt og gammelt treverk. Da får jeg en fin og naturlig overflate.


Skal jeg bruke en olje så så styrer jeg unna det som heter treolje.

Det er ofte whitespirit og bare søl. Malere er jo ofte konservative, så her ville jeg gått for en pigmentert, whitespirit-basert variant, sier malermesteren. Terrassebord - hvilket materiale skal jeg velge ? Det viktigste valget du tar når du skal bygge terrasse, er å velge riktig terrassebord. Vi spurte vår kategorisjef, Thorbjørn Rønningen, om han kunne komme med sine beste tips. På soverommet vil jeg vurdere lange gardiner, så slipper man store lysgliper, sier Sveen.


For øvrig mener hun det er viktig å velge nok stoff slik at gardinene ikke blir snuppete. Det gjelder både bredde og lengde. Selv om gardinene ikke skal trekkes for er det fint med doble bredder, det skaper volum.


Beiset eller malt, furu eller gran, stående eller liggende, glatt eller struktur – mulighetene er mange. Før du kjøper beis , bør du tenke over hvilken farge som passer til huset. Fargekartet har et bredt utvalg av beisfarger i gylne, grå, lyse og mørke nyanser. Et godt utgangspunkt er å se på hovedfargen på huset og velge noe som står i stil med det. I dag ønsker mange matt maling fordi det gir ett eksklusivt og vakkert resultat, men de aller matteste malingene er ikke så gode å vaske rene at de bør brukes på rom som kjøkken, gang etc.


Se anbefalinger for hvert rom lenger ned på siden. Skal alle ha glede av nærlandskapet rundt hytta og området omkring er det avgjørende at den enkelte hytteeier sørger for å gjøre sin hytte så beskjeden og stillferdig som mulig. For dersom én vegg er slitt, betyr ikke det at hele huset nødvendigvis må tas. Faktisk kan det være bedre å la det være, og i stedet bare ta den værutsatte veggen, for både beis og maling bør brytes ned mellom hver overmaling. Huset er malt lys antikk (nesten hvitt) og vi har fått ny stor terrasse rundt.


Og hvilket merke på beisen skal jeg velge ? Noen som har erfaringer? Skal terrassebordene behandles med visir før beising? Blant både olje og beis finnes det også forskjeller i kvalitet.


Får du fatt i en dårlig beis , vil den kanskje ha vanskeligheter med å trenge ned i gulvbordene og kun danne en film på oversiden. Dette vil slites og flasse av, og i så fall er nesten enhver olje et bedre alternativ. S kal du i gang med et maleprosjekt og lurer på hvilken maling som passer best til ditt prosjekt? Ulike rom setter ulike krav til malingen. Skal du male bad må du for eksempel bruke maling som er spesielt utvikler for å avvise vann og fukt.


Vi hjelper deg å velge riktig maling til ditt prosjekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg