mandag 21. januar 2019

Male lakkerte vinduer

Vi leverer noen av markedets beste vinduer til svært gode priser. Fakturabetaling eller handlekonto? Hvordan male tidligere beiset eller lakkert trepanel inne.


Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkert panel. Her finner du beskrivelser på hvordan du kan male inne. En pensel med skrå bust er også et godt triks når man skal male inni hjørner.

Med skrå bust kommer du lettere til inn mot hjørner, og det er faktisk lettere å male rett når busten er skrå. Med en rett pensel har man fort for å vri hånden når man maler, og da får man skjeve og ujevne penselstriper, sier han. Tips og råd om hvordan du maler vindu innvendig. This feature is not available right now. Please try again later.


Bruk spesialmaling for vinduer og dører. Da får du den beste beskyttelsen og en maling som ikke klistrer. Grunningen er transparent og påvirker derfor ikke fargen på toppstrøket.


Forskjell på vindu, fals, kant og lister?

Kittfalsen, kanten man legger glasset i, bør grunnes med kvistlakk eller schellakk. Dette hindrer treverket fra å suge oljen ut av kittet. Malermester Ole Andreas Klaveness mener man også kan male falsen. Da isolerer man kittet slik at det ikke tørker ut gjennom det bare treverket.


Det første du må gjøre når du skal male dører og vinduskarmer, er å klargjøre overflaten som skal males. Det innebærer at du må se etter om noe må repareres, slik som å sparkle hull, sprekker eller hakk. Du må sparkle der det trengs, og etterpå pusser du det glatt med sandpapir. Hadde han på befaring.


Han skal nemlig male og tapetsere (hvis vi skal tapetsere da, han mente det var like greit å male rett oppå platene, ettersom vi ikke ønsker å ha noen struktur på overflata) det meste av hovedetasjen. Han sa at han pleier å vaske med salmiakk, grunne, sparkle, sparkle igjen ved behov, pusse ne og deretter male. Døren med den helt superglatte, malte overflaten kan bare et profesjonelt fabrikkmalingsanlegg klare.


Skal du male selv, kan du vurdere et lite sprøyteanlegg. Men sprøyting krever øvelse, og hvis du kan leve med den lille strukturen som en finhåret malerull gir, kan du fint male en dør eller en annen glatt flate ganske pent. Skal male store vinduer og prøve dette i praksis. Vindustape har sine fordeler, men helt klart også ulemper: Det er ikke alltid like lett å sette tapen på (spesielt på gamle vinduer med kitt, i hjørner osv.)Et annet problem med tape, er at om den står for lenge på glasset og solen skinner, brenner den seg fast! Umalte trelister i kombinasjon med lyse tak og vegger kan gjøre at rommet rutes opp og virker mindre.


Dette unngår man enkelt ved å male listverket, sier Bjørg Owren, adm. Ifølge Owren er det ingen grunn til å være redd for å sette i gang med malingen av listene. Jeg har furudører med speil som er lakkerte.

Er det nok å pusse lett over med sandpapir,feks. Noen som har noen erfaring med dette? Mannen i malebutikken sa at jeg burde bruke kvistlakk selv om de var lakkerte , fodi det likevel hadde lett for å slå igjennom? Så i kveld grunnet jeg dører, karmene og listene. Vi hadde også lakkerte furulister.


Reparasjonssett til furu lakkerte vinduer (ZZZ 176KB) Dette reparasjonssettet er ideellt når du skal reparere små skader på VELUX furu lakkerte vinduer. Settet er et perfekt gjør det selv produkt. Eller dersom du skal holde det vedlike.


Vi skal male lister og vinduskarmer i eggehvit. Men hvor grovt sandpapir bruker vi? Vi har lakkerte vinduskarmer på kjøkkenet, men jeg kunne tenkt meg å. Etter hvert som oljemaling, Alkydmalinger, med løsemidler som White Spirit blir forbudt i salg, vil mange bare finne vanntynnbare malinger i handelen. Det finnes nok av eksempler på hvordan tette plastmalinger kan gi store råteskader på vinduer og kledning innen kort tid.


Du trenger også en liten platebit til å trimme penselen på, og en fille, hvis du mot formodning skulle male feil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg