tirsdag 5. desember 2017

Olje skifer

Sjekk ut Olje Skifer. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! En tørrende olje av god kvalitet - det vil si oljer som tørker i kontakt med luft og som har høyt tørrstoffinnhold - skal også fungere fint til dette formål.


Olje skifer

Steinmaterialer som granitt og skifer vil forandre farge kraftig ved oljing, og det er vanskelig å forutsi resultatet uten å foreta en oppstrøksprøve. Du ser det ved at steinen forandrer farge når det regner eller den ellers blir våt. Vann tvinger frem fargen som bor inne i materialet og alle fargene forsterkes, det samme vil skje med olje. Oljeskifer er en samlebetegnelse på finkornede sedimentære bergarter som vil frigjøre olje og gass ved hjelp av knusing og destillasjon.


Oljeskifer , skifer eller annen bergart som ved pyrolyse (oppvarming) kan avgi olje og gass. Slike bergarter har et høyt innhold av omdannede organiske rester. Oljen vil da trekke ned i steinens porer, tette porene og herde. Steinen vil da bli lettere å holde ren og vil være godt beskyttet mot flekker og skjolder.


Olje skifer

Vi anbefaler derfor Liberon Finishing oil til stein. Rensing er noe en må gjøre etter legging av skifer og når det kommer flekker fra olje , matrester etc. Når skiferen legges i grus ute, er det sjelden behov for noe mer enn vanning og kosting for å få av skiferstøvet. Skulle det komme en oljeflekk på skiferen som er lagt ute, vil den som regel bli borte av seg selv i løpet av vinteren. Oljeskifer er eit samleomgrep på finkorna sedimentære bergartar som vil frigjere olje og gass ved hjelp av knusing og destillasjon.


Ved nedbrytning av olje i havet eller på land frigjøres næringstoffene, blant annet nitrogen og fosfor, og gir grunnlag for ny organisk produksjon. Konvensjonell olje og gass er blitt dannet i en kildebergart, vanligvis en svart skifer som opprinnelig var leirslam som inneholdt mye organisk materiale. Det frigjøres også CO2. Vi har hatt større tro på skifer enn noen. Flisen vil da bli lettere å holde ren og vil være godt beskyttet mot flekker og skjolder.


Velkommen til Sæthre Sten i Bergen. Stort utvalg av gravstein, benkeplater og naturstein. Gratis levering og montering i hele landet. Jeg forsøkte akkurat Jotun Organisk penselrens på gore-tex jakken min som var full av olje.


Bare å skylle av med vann, så var jakken som ny. Andreas skrev: Hei, mitt gubberåd hvis du har oljeflekk på skifer er å legge en dunge med salt på og la det ligge ei uke. Skifer er en tett bergart uten naturlig gjennomstrømming, slik f. Oljen er låst, og skiferen må sprenges, eller fraktureres, for å få ut olje og gass. Men det er helt forskjellige situasjoner.


På 80-tallet fjernet Saudi-Arabia olje fra markedet for å holde prisen oppe. I fjor økte USAs oljeproduksjon med millioner fat. Skifer : Matt skifer blir som ny med en omgang med matolje. Vask av, la tørke og smør inn matolje. Ettertørk med tørr klut for å fjerne overflødig olje.


Bevar malerkosten: Bruker du forsatt oljebasert maling, kan du istedet for Whitespirit bruke litt vanlig matolje til å fjerne maling fra penselen. Gjør ikke noe om oljen har gått ut på. Der de selger skifer selger de også ofte rengjøringsmidler som visst nok skal kunne fjerne oljeflekker. Og når du har fått fjernet flekken, impregnerer du skiferen. Lettere å holde rent etterpå, og skulle du søle olje på gulvet igjen, trekker den ikke så lett ned i porene.


Olje skifer

Så på Bauhaus at de har en rens men på den sto det stein og steinfliser og ingenting spesifikt om skifer. Jeg vet at skifer naturlig inneholder litt olje så derfor tenker jeg at steinrens kanskje ikke vil ha noen effekt på skifer. Denne skiferen er avsatt for omkring 1millioner år siden, i slutten av jura-perioden.


Også i Norskehavet er skifer i øvre jura viktige kilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg