torsdag 21. desember 2017

Honningbier

Honningbie er en insektart i familien humler og bier (Apidae). Fra villbier med lignende form og farge kjennes den på at øynene er tett behåret. Det har mange likhetstrekk med andre samfundsdannende arter innenfor årevingene, som stikkvepser, maur og humler.


Eggene legges av én fruktbar hunn eller dronning. Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada.

Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa. Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et. Selv om det er kaldt om dagen nå, så klekker det bier.


Har begynt å dele opp delinger og kommer til å fortsette med det idag. Biene er også trofaste mot hver enkelt blomst. I Noreg finst berre arten europeisk honningbie, Apis mellifera.

Sådan en bifamilie kan lave – kilo honning i løbet af et år. Dette gør de på samme måde som mennesker. Fordelen er, at bierne opholder sig på steder, hvor de er lette at komme til, og at man af samme grund kan skaffe sig honning på en forholdsvis let og hurtig måde.


Honning fra Honningcentralen er et rent naturprodukt. Omdanningen fra nektar til honning skjer ved at biene tilsetter nektaren sitt eget kjertelsekret. Bisamfunnet består av kaker av voks med honning.


Bier kan formere seg til samfunn med titusener av individer i din vegg. Bie samfunnet er mangeårig, så de forsvinner heller ikke av seg selv om vinteren. Bier er nytteinsekter, og skal ikke bekjempes med mindre det er nødvendig. Men vi må tenke på hvor vi har bikuber, så det ikke kommer i konflikt med spesielt verdifull natur, og hvor mange bikuber vi har i ulike områder. Det er humler og andre villbier som er truet.


De er sosiale og har en dronning som arbeiderne forholder seg til. Nektaren suges opp i bienes honningmage. Ernæringsmessig tilsvarer honning sukker når det gjelder tilførsel av energi.


Europeisk honningbie (Apis mellifera), òg kalla vestleg honningbie, er ein art flygande insekt i slekta honningbier.

Dei blir haldne som husdyr. Dette har dei til felles med fleire andre bi. I øjeblikket anerkendes kun syv arter af honningbier , med samlet set underarter, omend der historisk set er blevet anerkendt mellem seks og elleve arter. Norges Birøkterlag er en partipolitisk nøytral organisasjon som skal ivareta medlemmenes interesser innen birøkt og alle områder som kan ha betydning for denne.


Han mener det bør bli bedre regulering av hvor mange som kan drive med honningbier i et område. De fleste honningbier , Apis mellifica, lever som husdyr i innrettede bikuber. Allikevel vil det finnes tilfeller av villfarne svermer som slår seg ned og innretter seg i hulrom, skorstein eller i hule trær. May Britt Eiken Svarstad fra Sveberg hadde litt tid til overs en ettermiddag.


Da bestemte jeg meg for å begynne med bier og produsere honning, forteller hun med et. I Norge har vi tre ulike honningbier : krainer, buckfast og den brune bia, også kalt nordisk brunbie. Brunbia er Norges nasjonale bierase og den er kritisk truet.


Opphavet til den nordiske brunbia er usikkert. Tidligt på sommeren forlader dronningen og op til halvdelen af arbejderne boet. Forinden har nogle spejderbier været ude at sondere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg