fredag 4. desember 2015

Jernvitrol farge

Som Malermester er jeg ingen fan av jernvitrol. Finn produkt i denne fargen. Inspirerende artikler med denne fargen. Se mer fargeinspirasjon. BEIGE, GRÅ OG GRÅBRUNE FARGER FOR EN NATURNÆR.


Det typiske utseende for denne behandlingen vil man normalt se etter noe ti alt fra dager til måneder.

Velg et annet land for dine dokumenter. Når flaten tørker blir den lett grågrønn. Fargen er et resultat av en reaksjon mellom sollys og jernvitrol. Virkningen forsterkes over tid. Med andre ord: Bildet i artikkelen, av et hus beiset med jernvitrol , viser ikke nødvendigvis den samme fargen dere vil få ved beising med jernvitrol , siden fargen avhenger av treslag og forbehandling.


Jernvitriol (Jernsulfat Heptahydrat) brukes bl. Det anbefales av den grunn syrefaste festemidler og beslag. De har også brukt jernvitrol (men ikke beis) når panelen på hytta skulle skiftes.


Det er norsk lerk de har satt opp.

Tipper (regner med) den blir grå etter hvert. Først, jernvitrol har en bevarende effekt da det dreper treverket i overflaten og derfor forhindrer soppangrep. Farge kan også tilsettes, ofte brukes sot el.


I følge erfarne fagfolk som jeg har kontakt me er jernvitrol like bra som noe annen behandling av tre. Behandlingen gir varig resultat. FARGE : Sølvgrå til gråbrun farge , avhengig av treslag, vær og vind. Dekk til vindusglass, bygningsdetaljer, skifer etc.


Et bygg behandlet med jernvitrol vil få et søvgrått uttrykk, preget av vær og vind. Det tar ca ni måneder før den endelige fargen vises. Det hjelper selvsagt også å vite at denne behandlingen bare trengs å gjennomføres en gang, og at treveggen er vedlikeholdsfri.


Treverket får noen måneder etter påføringen en brunlig til sølvgrå fargetone. Når jernvitrol påføres og blir tørr, blir overflaten først svakt grågrønn, men grønnskjæret forsvinner etterhvert, og erstattes av en sølvgrå til gråbrun farge. Hei, Vi har satt opp et gjerde i trykkimpregnert virke, og lurer på hvilken farge vi skal ha på det.


Visir over jernvitrolbehandlet virke? En annen ting jeg ville si noe om om var mitt lille eksperiment, med behandling av trykkimpregnert utegulv, på lannet :-). Lurte på hvordan jernvitrol ble på trykkimpregnert matriale?


Malmfuru kan behandles med jernvitrol for å gi treet en jevn farge , en prosess som også er helt fri for kjemiske stoffer.

Høvlet panel bruker mindre enn annen ikke høvlet kledning. Bruk varmt vann og visp, gjerne på (batteri)drill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg