mandag 7. august 2017

Mercerisert bomull

Kæmpe udvalg af kvalitets bomullsgarn til uhørt lave priser. Alt skal vekk – Gjør et KUPP! Stor utvalg av billig garn. Mercerisering (etter engelsk mercerisation) er å behandle bomull i form av garn eller stoff med natron-eller kalilut. Behandlinga øker styrken, glansen og evnen til å ta opp farger.


Ca av alle bomullsvarer blir mercerisert.

I tillegg er av all bomull renset med kaustisk soda, skriver kjemikalieprodusenten ERCO Worldwide på sine nettsider. Et eksperiment vi har foretatt, indikerte at selv baby-undertøy fra en skandinavisk kleskjede mest sannsynlig er mercerisert. Garnet er særdeles godt egnet til hverdagsstrikk, fordi det er så greit å vaske og tørke. Det er derfor opplagt å bruke garnet til forskjellige plagg til baby, barn og voksne i alle aldre. I tillegg vil fibrene lettere ta imot fargestoffer, samt gjøre garnet mer slitesterkt.


Mercerisert bomull er bomull som har gjennomgått mercerisert behandling. Ved mercerisert behandling beholder klærne lettere formen og krymper derfor ikke i samme grad som vanlig bomull. Det gjør også bomull mugg og lo-motstandsdyktig og hjelper den godta fargestoff lettere, noe som åpner for sterkere, mer strålende farger.

Dette gir bomullsstoff og tråder mer glans enn konvensjonell bomull. Det er også sterkere, tar lettere til seg fargestoffer, gjør garnet mer motstandsdyktig mot meldugg og reduserer lo. Det kan heller ikke krympe eller miste formen like mye som “vanlig” bomull. Bomull sport er et 1prosent rent, mercerisert bomullsgarn som er like aktuelt til plagg som til interiørstrikk og – hekling. Bomull Sport er et opplagt garnvalg til vaskekluter, grytekluter og håndklær, men også til babytepper, lappetepper og mange andre ting til huset og hytta.


Bruk det også til populære, heklede amigurumi kosedyr. Mercerisering, behandling av bomull i form av garn eller stoff med natron- eller kalilut. Ved behandlingen øker styrken, glansen og fargeopptaksevnen. Sortiment med garn av 1 mercerisert bomull i god kvalitet.


Denne behandlingen gir trådene mer glans og styrker fibrene. Til strikking og hekling. Strikkefasthet: m på å pinne nr = cm.


Det passer perfekt til kreasjoner, som skal holde på varmen i kalde tider, til babyplagg og til personer med sensitiv hud. Sjaler, gensere, ponchoer o. Nå dyrkes bomull overalt i det varme beltet mellom cirka 35–grader nordlig bredde og 35–grader sørlig bredde, men storparten dyrkes nord for ekvator. De største produsentene er USA, India, Kina og Egypt. I alt dyrkes bomull i omtrent lan hvorav flesteparten hører til gruppen utviklingsland.


Forskjellige lengder - stumper.

Denne modellen er i mercerisert bomull , noe som blir betegnet som en dress-sokk grunnet sin glatte overflate. På grunn av julehøytiden vil returnering av bestillinger lagt inn mellom 15. Egyptisk mercerisert bomull , det fineste av langfiber- bomull du kan finne! DROPS Muskat er spunnet av flere tynne tråder som gjør det meget sterkt og holdbart og gir garnet en fin glans og god formstabilitet.


Moulinégarn i 1 mercerisert bomull. Tåler vask i 60°C og strykes på sterk varme. Tvunnet med tråder. Stjernegenser til barn GARN BRUKT I DENNE OPPSKRIFTEN: BOMULL SPORT 1 mercerisert bomull , gram = ca 1meter Kjøp garnet her!


DESIGN House of Yarn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg