mandag 24. juni 2019

Rive tapet

Bestil fototapeter fra mange designere eller opprett fra ditt eget bilde! Skap dit eget Lerretsbilde online. Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk!


Alltid stort utvalg og god service. Finn Beste Pris På Alle Dine Varer.

Det fungerer fint, og er ikke særlig vanskelig. Man holder bare dampflaten mot veggen i noen sekunder, og kan deretter skrape av tapetet. Vær oppmerksom på at det kan bli en del fukt og vannsøl i rommet, så gulvet bør dekkes til og vinduene bør være åpne. Slike maskiner kan man få leid hos fargehandlere eller byggvarehus som selger tapet. Det er viktig å huske på at det er fuktighet som er nøkkelen til fjerning av gammel tapet , og når du da tilfører heftgrunn, så tilfører du også fuktighet.


Dette kan i verste fall føre til at tapet som i utgangspunktet satt godt fast i veggen vil begynne å løsne, forklarer eksperten. Ikke bare gjør det jobben med å fjerne tapet fra veggen mye lettere, men man kan også med letthet fjerne gammel tapet uten å måtte leie seg spesialutstyr eller spesialister for å få det til. Fukt eller damp - Fukt eller damp er de beste virkemidlene når det gjelder å få tapet av veggen, forklarer Jørgen Bodin.

Fuktighet er nemlig nøkkelen til fjerning av gammel tapet. Det beste er selvsagt alltid å få fjernet gammel tapet , men hvor enkel denne jobben er kan variere ganske mye. Noen ganger er det bare å dra den rett av, andre ganger er tapeten som skal fjernes en såkalt spaltbar tapet som du bare drar av det øverste laget på. Jeg har revet av litt tapet , og kommer da rett på gipsveggen. Kan se ut som om det ligger en tynn strie (hønsenetting, ca 2-mm ruter) mellom gipsen og tapeten.


Har videre forstått at tapetfjerning (vannbasert) ikke kan brukes på gips. Min plan er da å rive bort all tapet jeg klarer å rive av, sparke veggen med rullesparkel og male oppå. Vi hadde også tapet på gips. Tapetfjerner fungerte fint, men det var en langtekkelig drittjobb.


Det kommer helt ann på kvaliteten på tapeten. Har du god og sterk tapet , kan du nok klare å rive av i store flak. Kan jeg tapetsere over gammelt tapet ? Det er også en mulighet å tapetsere over det gamle tapetet, men det kommer an på hvilken type tapet som sitter på veggen.


Hvis det er en papirtapet som sitter godt, så kan du tapetsere utenpå. Hvis tapetet er spaltbart, er det å anbefale at du fjerner tapetet først - det vil si rive av det ytterste. Grunn med JOTUN GRUNNING FOR TAPET - la denne tørke i minst timer, på tekstiltapet må den tørke i minst timer før overmaling. Etter virketiden, rives tapetet ned i henhold til bruksanvisningen.


Dampmaskin og annen bruk av mye vann for å fjerne tapet er vrient på huntonittplater.

Dette fordi platene er trebaserte og kan være ømfintlige for bruk av mye vann. Spesialforretning for tapet og tekstil. Da er det enklere å rive den ne men det betyr ikke at du slipper unna sparklingen. Den jobben bør du nok ta uansett.


Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Hun legger til at det gjerne er en mye større jobb å rive vekk gammel tapet enn å fikse litt på det som allerede sitter godt på veggen. Hvis du skal fjerne tapeter, kan det lett bli mye rot, vannsøl samt tapet - og limrester.


Det er en god idé å bruke en polytenduk eller en presenning for å hindre vannskader. Plasser skap og andre møbler midt i rommet, ta på deg noe gamle klær, og sørg for å ha en solid gardintrapp. Er det tid til nye tapeter? Følg vores gør-det-selv guide til hvordan du fjerner gammel tapet – nemt og effektivt.


I denne video får du trin for trin tips og gode råd til nedtagning af dit gamle tapet. Det er som regel papiret som blir sittende på veggen som byr på evt problemer, rive av tapet er jo lekende lett, det er det som blir sittende igjen som kan bli helvete. Du må bruke nesten dobbelt så mye lim som når du legger tapet. Limet skal jo glatte ut ujevnehetene bak, sier malingsansvarlig Roar Stenvik på Maxbo Sinsen.


Han understreker også viktigheten av å bruke det riktige limet, som er mye mer tyktflytende og bygger mer enn vanlig vegglim. Bruker du feil lim, vil strukturen under komme til syne. Vi viser deg hvordan du enkelt og effektivt fjerner den gamle.


Følg vår våre tips og gode råd gjennom denne gjør-det-selv guiden til hvordan du enkelt og greit tar ned gammel tapet – så er veggene dine klare for ny, fin tapet. Les også: N år du er ekspert på tapet og farger – da får du et hjem som dette. Hvordan kan vi vite om tapetet kan spaltes? Hvis du er usikker på om det er papir eller et spaltbart tapet , kan du forsøke å rive litt i et hjørne.


Jeg hadde moroa med å være med på å rive nes overmalt strietapet fra 80-tallet når foreldrene mine pusset opp for noen år siden. Vi klarte fint å få ned det øverste laget uten bruk av dampmaskin. Papiret under måtte derimot vætes for å løsne, men dette er vanlig uansett hva slags tapet man skal fjerne.


Ofte så lar gammel tapet seg rive lett av. Det går jo an å skjære fra tak til gulv et stykke, og testrive det. Så sparkle det lille feltet om nødvendig for å ikke få forskjeller mellom revet felt og urevet felt. Det er dine valg, og du får sikkert like mange forslag som det blir vanskelig å velge. Innholdet er beskyttet etter åndsverkloven.


Regelmessig, systematisk eller kontinuerlig innhenting, lagring, indeksering, distribusjon og all annen form for bruk av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg