fredag 14. juni 2019

Maling over tapet

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


Spar fra , , helt opptil Finn Beste Pris På Alle Dine Nå!

Vask med JOTUN SPESIALVASK FØR MALING og etterskyll med rent vann. Matt ned overflaten med fint sandpapir (1korning). Skjær bort alt løst eller lim inntil eventuell løs tapet. Se til at underlaget er rent, fast og tørt.


Når du skal male over tapeten er det lurt å gjøre et godt forarbeid. Dette gjør selve malejobben enklere og sluttresultatet penere. Denne artikkelen viser deg hvordan du lykkes med maling av en tapetsert vegg.


Under har vi listet et minimum av produkter som vil hjelpe deg å lykkes best mulig med jobben.

Annen tapet , som papirtapet, tekstiltapet, ny glassfiberstrie og miljøtapet kan du fint male over. Start med å fjerne alt som er løst eller lime løse fliker fast i veggen. Kanter og overganger kan slipes jevne med et grovt slipepapir. Mange ønsker å male over gammel tapet , dette går som regel veldig fint. Man har mange forskjellige tapet å ta hensyn til, men hovedaktørene her er vinyltapet, papirtapet og fibertapet.


Vinyltapet inneholder et mykning-stoff som kan provosere frem en kjemisk reaksjon når maling påføres. Overmalbar tapet er et alternativ dersom du ønsker å male veggene og gir ubegrensede muligheter i valg av farger. MAXBO tilbyr både tynne, tykke. Alternativt kan du rullesparkle veggen én gang, for så å henge opp underlagsduken med vanlig vegglim. Skal du henge underlagsduken rett på galssfiberstrien bør du bruke et spesiallim fra Casco.


Er veggene dine veldig skitne, må du vaske dem - da fjerner du hinner som gjør at malingen ikke fester seg. Skal du male over tapet eller på gipsplater, må du hoppe over vaskingen, siden verken tapet eller gips tåler vann. Jotun Grunning for tapet. En vanntynnet PVA grunning for tekstil- og papirtapet, samt for ny glassfiberstrie og ny miljøtapet. Man trenger selvsagt ikke ta ned vinylen om man skal legge tapet over.


Legg gjerne bittelitt maling i limet slik at du får en liten. Dersom du skal legge ny tapet , kan det i enkelte tilfeller gå helt fint å bare tapetsere over den gamle. Tapetsere over den gamle.

Om tapeten sitter godt til underlaget, går det faktisk i de aller fleste tilfeller helt fint å bare legge ny tapet over , forklarer eksperten. Mal over tapeten Det er lett å male over tapet. Som med all maling , vær nøye med underarbeidet.


Da får du et godt resultat som varer lenge. Vinyltapet egner seg veldig godt i rom med stor slitasje, som kjøkken og stue. Rull over avsetningen med en liten rull.


Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater. Derfor bør du gjøre ferdig en vegg om gangen. Dypp rullen i karet, og fyll rullen med så mye maling som mulig uten at det begynner å dryppe.


Tips – du skal ikke se fibrene på. Hos oss har vi rundt ti tusen ulike tapeter fra verden lendende produsenter enten du ser etter fibertapet, vinyltapet, tekstiltapet eller våtromstapet. Mørke farger blir mer sarte på matte overflater. I rom med mye trafikk kan det snart oppstå skinnende områder på veggen hvis du har valgt en matt maling i en mørk farge. For å unngå dette problemet kan du velge en maling med en høyere glans, og som altså er mer blank, til de mer trafikkerte områdene, som f. Kvalitetsprodukter fra verdens ledende produsenter.


Et lite varsko er at når man tilfører heftgrunn på tapetet, så tilfører man også fuktighet, og da kan det være at tapet som i utgangspunktet satt veldig godt, faktisk begynner å løsne litt allikevel. Fuktighet er nemlig nøkkelen til fjerning av gammel tapet. Vær oppmerksom på at vinyltapet ikke bør males. Jeg skal male veggene i stua og lurer på hva som er best av å fjerne papirtapeten eller og male over.


Problemet er at tapeten er dårlig lagt, det er overlapp i skjøtene og en del bobler. Jeg har prøvd å skjære bort overlappingen og boblene for så å sparkle, med det resultat at sparkelen løser opp tapeten. Sparkle over alle ujevnhetene der du har fjernet gammel tapet , spiker og skruer. La så sparkelmassen tørke.


Hvis din gamle tapet har struktur kan du ikke sparkle flekkvis – da vil du få en ujevn overflate.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg