mandag 27. november 2017

Slamfärg

Rödockra slamfärg utan linolja alldeles utmärkt. Därför rekommenderar man att endast använda slamfärg till sågat virke, vanligt som fasadvirke. Man skall absolut inte grunda med någon form av olja eller grundfärg före målning med slamfärg. Foder grön umbra linoljefärg, dörrar och fönsterbågar 1 gulockra linoljefärg.


Trädgårdsgrupp engelskt röd linoljefärg, trädgårdssoffor grön umbra linoljefärg.

Med slamfärg avser vi vanligen rödfärg, men slamfärg har också förekommit i andra kulörer. Du hittar slamfärger i förutom rött även i svart, gråa, gröna, gula och bruna nyanser. Helmatt Rödfärg tillverkad i Falun med miljövänliga pigment.


Slamfärg från Svensk Rödfärg! Man bör inte måla slamfärg på ytor som utsätts för direkt regn eller långvarig väta t. Falu Rödfärg är idag ett växande sortiment av produkter kopplade till hus och hem. Hur du enkelt borstar skrapar bort gammal slamfärg (Falu rödfärg) från ditt hus.


Lätt sätt när du har för många lager färg och piassavakvasten.

Måla plankorna en och en, uppifrån och ner och så tunt som möjligt för annars kan färgen flagna. Målning med slamfärg bör inte ske i direkt solsken, på solheta väggar eller i regn. Falu slamfärg - Centrum för byggnadsvård i Gysinge. Koka upp vatnet över öppen el på ett gasskök el dyl.


Töm ner jernvitrolen och låt den lösa sig. Vispa derefter ner rågmjølet gärna tjockt utrört i lite vatten, för att undvika klumpar. Använd penseln för att måla ändträet. EXTRA PRIMA LITER En modern klassiker - Extra lång livslängd. Späd ut färgen med vatten till rätt konsistens.


Häll den spädda färgen i sprutans. Den är lätt att måla med och lätt att måla om med. En kompmaling er i utgangspunktet et melklister kokt opp av rug eller hvetemel.


Vår slamfärg innehåller ca linolja. Hveten egner seg bedre, men rugmelet var nok det mest brukte tidligere på grunn av pris og tilgjengelighet. Klisteret kokes i min og tilsettes litt salt, jernvitrol (jernsulfat med krystallvann) og fargestoff. Ferdig slamfärg kan kjøpes via spesialforhandler i.

Den ursprungliga slamfärg en har utvecklats med nya kulörer och idag finns. SVENSK RÖDFÄRG SPRUT 100. Göranssons Rödfärg vår klassiska slamfärg tillverkad i Sundborn, Dalarna enligt traditionell recept.


RECEPT - För ca liter röd slamfärg. Färgen är avsedd för målning på nytt virke eller virke tidigare målat med slamfärg. Virket som målas ska ha en yta motsvarande ohyvlat trä. Färgen är kokad som traditionell slamfärg skall vara men saknar de tungmetaller som kan följa med när jordpigment används.


För dig som ska måla huset med röd- eller slamfärg och vill ha ett riktigt bra slutresultat är Elite Rödfärgspensel ett gott val. Det specialvinklade skaftet kommer från våra mest greppvänliga fasadpenslar. Den unika borsten är framtagen helt och hållet för röd- och slamfärg.


Färgen skall målas på nytt ohyvlat trä eller på tidigare slamfärgsmålad träpanel. De gör idag en slamfärg med pigment från Kopparberg, och en slamfärg med naturidentiskt pigment som är utvunnet av gammalt järn, en miljömedveten process.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg