torsdag 30. november 2017

Glansgrad maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Matte og blanke flater gir flotte kontraster i et rom.


En populær kombinasjon er å bruke matt maling på vegger og blank maling på listverk, dør og karmer.

Ulike typer maling har ulike egenskaper. En vanntynnet acrylmaling vil som regel virke blankere enn en oljebasert med identisk glansgrad. Det er misforståelse at blank maling er mer slitesterk enn matt - blank maling er lettere å holde ren. Bruk høyere glansgrad på list og dør, mattere maling på veggene og mattest i taket. Etter hvert som matt maling har blitt tatt mer og mer i bruk, kan det være lurt å gjøre seg kjent med glansgradene.


Når du skal kjøpe inn maling , vil du nemlig komme over ulike tall, som sier noe om hvor blank malingen er. Fargene blir enda mer spennende ved å ta med den ekstra dimensjonen som glansgradene gir. Lek med ulike glansgrader og se hvor fint det blir.


Nei, du trenger ikke bruke samme glansgrad i hele boligen.

Lek gjerne med ulike glansgrader. Det er fullt mulig å male et helt rom i en farge, og skape spennende kontraster bare ved å variere malingenes glansgrad. Prøv en lekker LADY hvitfarge, som for eksempel LADY Chi. Mal veggene med en matt eller silkematt maling , og bruk blankere maling på dører, listverk og vinduer.


Utenpå de fleste malingsboksene står det hvor malingen passer best - for eksempel i taket, på gulvet eller i våtrom. De største utfordringene med maling er gjerne å finne den riktige fargen og glansgraden. Har du pusset opp og malt nylig, husker du kanskje at taket var matt, men ikke hvilken glansgrad malingen hadde. Matt har vært på moten den siste tiden og den gir en behagelig overflate som ikke reflekterer like mye lys som en blank variant.


Vanlig takmatt har glansgrad 02. En enda blankere maling vil gi lysspill og reflekser som kan være dekorativt i seg selv. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Blank maling gir høy glansgrad og reflekterer lyset i rommet. En blankere maling egner seg godt på glatte og jevne flater, som for eksempel dører eller profilerte lister hvor kontrastene kommer nydelig frem og rammer inn rommet på en lekker måte.


Vi hjelper deg å velge terrassebeis, gulvmaling, beis, spraymaling, grunning, treolje, lakk - blant 3varer. Sammenlign pris på maling. Halvblank maling gir også en god fargeopplevelse. Matt maling brukes stort sett på veggflater. Siden matte overflater reflekterer mindre lys enn blanke, er passer i de fleste rom.


Fordelen med å bruke silkematt maling er at farger virker mer nøytrale.

Du kan oppnå fine diskrete effekter ved å blande forskjellige glansgrader. Mens både dekkbeis og maling er heldekkende, er beis transparent, og du ser treverket gjennom. Beis gir mer spill og liv i panelet, og brukes ofte på nybygg og hytter. Velger du dekkbeis bør du gå for en som er vannbasert, mener Lysåker.


Teknologisk Institutt gjennomførte en blindtest der nye LADY Wonderwall ble Best i Test. Fodpaneler, døre, vinduer og andet træværk som skal stå mere blankt. Fingermerker synes mindre på halvblank maling.


Det trenger ikke koste en formue å fornye et roMal soverommet for under tusenlappen! Tips: Ved å male samme farge med ulik glansgrad i ett og samme rom, vil du kunne få en mykere overgang og en fin helhet. Er selve kjøkkenet greit og velfungerende, kan mye gjøres med et par strøk maling. Det er ikke vanskelig, men det er viktig å være nøyaktig.


Her viser vi hvordan. Ikke klar for å male? Slik klistrer du kjøkkenet nytt. Hvilken maling bør du velge?


Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg