fredag 3. november 2017

Fin gråfarge til stue

Finnes masse å velge i og kommer an på farge på møbler etc. Anbefaling av gråfarge til stue. Felles for de nøytrale gråtonene er at det ikke er tilsatt andre kulører som rødt, gult, etc. De oppleves som klare og rene, men det er viktig å notere seg at disse fargene.


Valget av gråfarge bør også tas med hensyn til hvitfargen du har på lister og karmer, og omvendt. Se hvilke tabber du bør unngå og hva du bør ta hensyn til.

Klassisk hvit på alle lister i taket, dørkarmer, dører og radiatorer. Grå på vegger i stue nummer som er biblioteket. Her går vi for antikkgrå med en dæsj hvitt i som vi nettopp fikk prøve på.


Altså ikke washed linen eller nøytral som på bildene. Deco blue på stue nummer to hvor vi også maler listen ned til gulvet. En fin huskeregel er at man bør ha rolige farger, som blå, på soverom, mens man i stua eller på kjøkkenet kan ha farger med litt mer sprut i – som skaper matlyst eller energi. Jeg synes morgendis er en fin gråfarge som kan passe i stue. Fin og grå men allikevel lys med tanke på at det ikke er så stort.


Til soverom liker jeg veldig godt gustaviansk blå.

Finn den fargen som passer deg og ditt hjem her. Velg malerulle ut fra det underlaget du skal male på: Skal du male en vegg med struktur, f. Rask, enkel, lett å bruke. Døgnåpen kunderservice. La livet ditt innrede stua. Bli inspirert og finn møbler som passer deg her.


Grått har gått som er farsott gjennom landet og erstattet mang en Egghvit vegg i løpet av de siste årene, - og det kan vi godt forstå! Både tilgang på dagslys, samt av type belysning man velger. LE halogen…fargede glass, spotter og skjermer etc.


Farger påvirkes enormt av lys. En farge du har sett hos naboen trenger ikke bli like fin hos deg da alle omgivelsene spiller inn. Fordi hallen er ofte uten vindu og mørkt, velger derfor ganske enkelt en hvit tone til veggene. Men hvitt tryller ikke frem dagslys. Så hvis du generelt er.


Det har nemlig mye å si for hvilken gråfarge som er fin til. Hvilken hvitfarge har dere da? Les på jotun sine sider, da får du masse info.


Jeg ville brukt den på et helt rom og balansert med hvit stofflighet i gardiner eller lameller over en stor flate. I detaljene ville jeg hentet inn røde nyanser, fra korall til karmin.

En stue kan kanskje være begge deler, både avslappende og energisk siden det også er en sosial møteplass. Du kan fint ha en kald farge på veggen, og varme farger på møbler og detaljer. Når det gjelder kjøkken, viser forskningen at vi spiser mindre i blå rom, og mer i brune, så da kommer det an på hva som er din målsetning.


Skimra er en tradisjonell og klassisk tapet med striper. Denne kommer i en fin gråfarge. Skimra passer inn i herskapelige og moderne hjem.


Pauls Blue” er forresten så fin og mystisk og sofistikert og spennende at jeg kommer til å male soverommet med den. Også vurderer jeg “Balanse” i gangen nede. Så jeg prøver å si til Peter at det liksom ikke er helt forgjeves dette greiene her. Det store spørsmålet er altså: Skal jeg kjøre på med “Sjøalge” i TV-stua?


Minty Breeze har lenge vært en favoritt hos meg, så delikat og rolig, og nydelig fin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg