mandag 25. mai 2020

Steinbed planter

Et steinbed er et bed med planter som trives i skrinn, sandholdig jord. Sedum, takløk, sildre og strandnellik er gode steinbedplanter. Vi har brukt grunnfjellet, pluss blant annet elvestein og noe annen stein fra hagen som dekorelementer i bedet. Kombiner ulike stauder og lag fantastiske staudebed med blomster i dine favorittfarger.


Stauder krever lite stell og kommer igjen år etter år.

Det er vakkert når fjellet blomstrer – og i Norge har vi mye stein og fjell. En sprekk, ei steinrøys eller en steinmur kan fint være ramme for én eller flere steinbedplanter. Og de er lette å få til.


Litt vanning hvis det er totalt tørke en sommer og litt luking på våren, så er det meste gjort. Holder på å anlegge et steinbed og er på utkikk etter fine steinbedplanter. Har til nå planlagt å ha Kryptimian, takløk, Bergfrue, Krypende Aksveronika og Hagesildre.


Noen lave busker eller litt høyere blomster ser jeg for meg i utkanten av bedet, hva slags kunne jeg velge da? Ny blogg for alle hageglade!

Nytte, inspirasjon, trender og smarte tips. Alt om planter , blomster, kjøkkenhage og utemøbler. Jeg tar utgangspunkt i denne nyanlagte skråningen som får de fleste til å stanse.


De vårblomstrende staudene er ofte lave steinbedplanter som opprinnelig kommer fra fjellområder eller steder langt nord i verden. I slike områder er vekstsesongen kort, og plantene må blomstre tidlig for å rekke å utvikle modne frø før høsten kommer, forteller OBP. Nygård Hagebruk - gartneri og hagesenter for et hardført klima.


Du finner oss på Kvaløya i Tromsø. VI har sommerblomster, stauder, jor gjødsel, bark, roser. I fjerde episode av Finns blomstertips, viser Finn deg hvordan du kan lage vakre steinbed i hagen. Har du noen småskudd til overs? Vedlikeholdsfrie hager finnes ikke, men det kan være stor forskjell fra hage til hage på hvor mye de krever av innsats.


Enten du har en gammel. Steinbedplanter pynter graven. Når snøen har smeltet ønsker mange å pynte på sine kjæres grav ved å plante nye blomster.


I den sammenheng har Adresseavisen snakket med Odd Hellesmark som driver Munkvoldaunet Gartneri i Trondheim. Hellesmarks råd og tips er gode for alle som ønsker å plante blomster på kirkegården. Spennende steinbed , i ordets rette forstan med artig diagonal.

Hvordan har du fått til dette? Med et speil, eller rett og slett noe slags trix og fix? Hei, jeg har et lite fjell i hagen som har div groper og steinhyller. Jeg har fjernet alt som grodde der da det var mye gress. Trenger noen forslag til.


Jeg har egentlig ikke noe steinbed av betydning, men jeg har steinbedplanter mange steder der ingenting annet egner seg. I dag morges fikk jeg en skikkelig kink i skulderen og var ikke brukelig til noe annet enn små ting og små bevegelser, så da ble blant annet noen små takløkbarn satt i en ledig liten krukke. Fine blomster, og steiner med fin form og lav. Som andre har vært inne på, ville jeg enten valgt utsnitt av dette bildet, eller tatt et annet med mer dybdeskarphet.


Begrepet bunndekkere omfatter alle krypende planter som dekker jorda. Noen sprer seg fra tueform, andre sender ut utløpere over eller under jorda og. Drømmen er den flotte, ugressfrie hagen med overdådige bed vi kan nyte. Dette kan vi oppnå med god planlegging, riktig plantevalg og et par triks. Bregner fra veikanten fant sin naturlige plass her sammen med sukkulenter og andre steinbedplanter.


Eieren sløyfet sommerblomster i potter, men fikk isteden stauder som kommer igjen år etter år. Hun fikk fiberduk med bark og singel som dekker alle bed. Et par-tre gange i løpet av sesongen bruker vi en snau time på å klippe bort (les: røske brutalt bort) en hel del av planten for at steinene skal være synlige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg