mandag 25. mai 2020

Steinbed inspirasjon

Noen ganger kan det være fint å dekorere med noe sammen med plantene i et bed. I dette bedet, som jo i utgangspunktet er et steinbed , har jeg valgt å legge runde, små steiner enkelte steder. På den måten blir stein gjennomgående i bedet. Noen er lagt rundt plantene, andre er lagt på steder der det er lite jord.


Vedlikeholdsfrie hager finnes ikke, men det kan være stor forskjell fra hage til hage på hvor mye de krever av innsats. Enten du har en gammel. I dag morges fikk jeg en skikkelig kink i skulderen og var ikke brukelig til noe annet enn små ting og små bevegelser, så da ble blant annet noen små takløkbarn satt i en ledig liten krukke. Takløk er en staude som formerer seg lett og vokser seg kraftigere for hvert år.


Den er veldig takknemlig og trenger nesten ikke jord. Kryper og vokser på stein, svaberg i steinbed osv. Sukkulenter kan du også plante ut sammen med takløk sommersti da de elsker sol og tørr jord. Et vakkert staudebed der plantene veksler på blomstringen sesongen gjennom er et viktig element i mange norske hager.


Steinbed inspirasjon

Hvis du skal i gang med å lage ditt. Hyttehagens steinbed. Jeg pleier ofte å nevne kaosdelene av vår hage når jeg skriver blogginlegg, for noen ganger føles det jo som det meste av hagen faktisk er ganske kaotisk og uferdig. Ikke så rart kanskje, for det er begrenset hvor mye energi vi orker å legge ned i en hyttehage.


Sukkulenter er lettstelte, morsomme og dekorative planter som trives både ute og inne. Det betyr at du kan nyte dem inne om vinteren, og sette dem ut om sommeren. Helt utrolig å tenkte på at det bare er ett år siden vi plantet de første eksemplarene i et bed som vi siden skulle kalle vårt steinbed ! Den gang manglet riktignok den mest vesentlige ingrediensen, nemlig stein, men i vår begynte vi å frakte slike til eiendommen og plutselig fikk vi en liten fjellknaus i en hage nesten kjemisk renset for stein! Sedum trives i steinbed der den ikke får konkurranse fra ugress og andre planter. Vi blandet også inn litt sand for å få enda bedre drenering.


Steinbed inspirasjon

Ikke bruk for fet jor da vil det kommer gress og brennesle med en gang. Selv hentet han mye inspirasjon , både til lettvint organisering og drift av hagen sin i Balsfjord i Midt-Troms ved en visitt i den berømte, britiske Sissinghurts-hagen i Kent. Det er flere måter å lage et steinbed på. Her fikk han blant annet ideen om å lage store, sammmenhengende bed beplantet kun med hvite blomster. Når bedet ditt er så stort som mkan du ha store felt av hver sort, ellers kan det bli litt urolig.


Jeg ville tenkt minimum mper sort, gjerne mer. STEINBED : Fjellhagen er et godt utgangspunkt for steinbed. Velg ulike lavtvoksende stauder som tåler litt vind.


Eirin er veldig glad i steinbed og steinbedd-planter. Men der kunne det lages steinbed ! Har fått masse inspirasjon av de flotte bildene. Riktig plante på rett sted steinbed og hagebekk. Gode utemiljøer gjør gode opplevelser enda bedre. Velkommmen inn i vår lille verden av inspirasjon.


Et steinbed er ikke et bed med noen stein slengt oppi. Det må være mye stein, både over og under bakken. Og det må være jord som tørker opp en gang i blant. Skal du lage et steinbed bør du sørge for at steinen ligger mer under enn over bakken. Det ser mer naturlig ut enn stein som ligger oppå jorda.


Ikke alle steder i Norge er like velegnet for alle slags planter. Men disse staudene trives nesten overalt! Vi har fått en epost fra en av våre lesere i Trysil, som. Når man kommer bakerst i skråningen kan man begynne tenke på å bruke planter som blir mer omfangsrike både i høyde og bredde. Når det er sagt så har jeg ikke veldig mye tid til å pleie hagelivet, så jeg går for enkle løsninger.


Jeg lurer på om jeg skal gjøre det om til et dekorativt steinbed med noen vintergrønne planter i. Jeg har nå et lite bed inntil husveggen som er ca. Hvordan går jeg frem? I fjerde episode av Finns blomstertips, viser Finn deg hvordan du kan lage vakre steinbed i hagen.


Steinbed inspirasjon

Gratis: Se episode av Finns blomstertips her. Finn Schjøll får det til å virke så enkelt å lage en vakker hage. En fjellknaus, noen steiner og litt plast innimellom så jorden ikke renner ut. Verre er det ikke, hevder Finn.


På vår hageplan var det tegnet inn et bed like nedenfor terrassen uten at vi hadde planlagt hva slags bed det skulle være. Sommeren (mener vi å huske) var Eirin bortreis noen dager, men skulle komme tilbake til dagen hun fylte år. Lars tenkte på bursrdag-presang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg