tirsdag 15. desember 2020

Trestubber

Vil du ha det koselig i huset ditt eller på hytta? Denne metoden er temmelig tung og tidkrevende, og anbefales kun mindre trestubber. Bonustips: Bevar litt av trestammen. Når du feller et tre som du vet vil fjerne rota på, kan du kappe det høyt, så det står igjen 1-meter av stammen.


Med dette får du en vektstang du kan få bruk for senere, når du skal lirke og dra stubben fri fra bakken. Innholdet er beskyttet etter åndsverkloven.

Regelmessig, systematisk eller kontinuerlig innhenting, lagring, indeksering, distribusjon og all annen form for bruk av. Fremgangsmåten her vil variere etter hva slags stubbe og hva slags lys du bruker. Men som du ser, kan resultatet bli veldig bra!


Du trenger ikke hule ut stubben og lage et faktisk dukkehus. Kanskje har du felt noen trær i hagen i vinter eller har gamle trestubber som står i veien for både aktivitet og møblering. Krosser går som kan brukes som stoler, småbor nattbord eller bare til pynt. Selv pleier jeg å grave rundt store stubber, bruke en gammel motorsag og øks for å kutte av det meste av røtter, for deretter å røske de opp med traktor.


Kommer riktignok an på hva slags tre du snakker om.

Har et problem med gamle trestubber på plenen. Har lest at det går an å bore et hull i stubbene for fyll av ekspanderende middel som gjør det enklere å fjerne stubbene. Men det går også an å bli kvitt ei diger trerot ved hjelp av spett, hakke, spade og øks. Så jeg tenkte å lage ett innlegg der dere.


Trestubber - hvem hva hvor DIY Hei! Borr noen hull i stubben, og dytt litt jord nedi hullene. Så planter du kantlobelia nedi hullene. Jeg har lest noe lurt her.


Til neste år vil da stubben være. En trestamme forteller en historie. Den har vokst seg sterk og soili år for år. Og historien kan du følge årring for årring. I dag tar Håndarbeiden.


Post by Kjell Aanvik Vi har tatt ned noen trær på tomta, og nå har vi bare en utfordring igjen, hvordan fjerne stubbene. Hus, hage og oppussing: Hei. Vi har akkurat kuttet ned et meter høyt bjerketre.


Møbler fra Slettvoll produseres av dyktige håndverkere på vestkysten av Norge.

Kolleksjonen selges hos Slettvoll-butikker i Norge og Sverige. Det står da igjen en stor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg