mandag 21. september 2020

Vannbasert beis ute

Når du maler med vannbasert trebeskyttelse, er det hovedsakelig snakk om en overflatebehandling som motvirker fukt og sopp i treet. Her er det et godt råd å velge trebeskyttelse, som lar treet puste og kvitte seg med fukt innenfra. Dermed reduserer du risikoen for avskallinger og fuktskader i treet. Meld deg inn i vårt nyhetsbrev!


Vær den første til å motta nyheter, kampanjer og faglig innhold fra Maxmaling.

Foretrekker du en transparent trebeskyttelse fremfor dekkende maling? Da kan TREBITT-produktene. Pensel for olje- og vannbasert treimpregnering, beis og utendørs maling. Kan brukes med forlengerskaft. Liberon Møbelbeis er en vannbasert beis , fri for løsemidler.


Møbelbeis brukes vesentlig på lyse, myke treslag som ikke tidligere har vært behandlet. Vær oppmerksom på at det holder med ett strøk vannbasert beis , legger man på flere strøk, vil det bare løse opp det første strøket.

Var vannbasert dekkbeis førstevalget, er det best å fortsette med vannbasert. Har du valgt olje, fortsetter du med olje. Om du vil bytte går det fint om du vasker først, men det aller beste er å være lojal og bruke den samme typen. Nye hus bygges i dag med uhøvlet panel utvendig, og beis er et naturlig valg de første årene, blant annet fordi den trenger så godt inn i treverket.


Du må beise oftere enn du maler, men arbeidet er raskt og lettvint. Hva er det for noe alt sammen og hva skal man bruke hvor? Transparent beis Vi har bedt Vi i villas malingsekspert, Heidi S. Sørensen ved Maleriet Fargehandel AS om å forklare de ulike produktene. Vi starter i den mest gjennomsiktige delen av skalaen, med beis.


Det har vært uttalige skanaler med vannbasert beis. Da er det kun olje som duger. Man holder ikke vannet ute med vann! Trebitt ojebeis har vært på markedet i årtier og har bevist sin kvalitet.


Vannbasert interiørmaling, beis eller lakk bruker i stor grad vann som løsemiddel. Mindre mengder av andre løsemidler som glykoler eller glykoletere kan forekomme. Selv om malingen har en sterk farge, inngår pigmenter i interiørmaling i veldig små mengder, og utgjør generelt ikke et forgiftningsproblem.

Baron Terrassebeis er en vannbasert terrassebeis som sikrer en vannbestandig beskyttelse og gir en meget pen beiseffekt selv på tidligere behandlede flater. Nytt og tidligere behandlet treverk må vaskes grundig før påføring av terrassebeis. Nytt treverk bør stå ute et år før det vaskes og behandles.


Finn ut hva du skal velge til ditt maleprosjekt. I bunn og grunn kan man skille mellom to typer vannbasert og oljebasert. Hvor de respektive har forskjellige løsemidler. En vannbasert maling er en maling der bindemiddelet løser seg opp i vann. En akrylmaling faller under blant vannbaserte malinger.


Malingstypen regnes som luktsvak og mer miljøvennlig. Jotun Uteinspirasjon - Beise ute. Kommentarer Kommentarer. Hva du ønsker å benytte av beis og maling avhenger av hva slags utseende veggen skal ha, hvor ofte du ønsker å velikeholde, og evt.


En beiset vegg må vedlikeholdes mye oftere enn en malt veg. Beis terrassen på halve tiden. Noen som vet noe om dette? Spurte en maler her i Bergen.


De mente at om det var oljemaling eller dekkbeis under burde jeg bruke en grunning før jeg malte med vannbasert maling. Om det bare er vanlig beis holder det med en grundig vask. Den strålende sommeren har gjort at mange ikke fått malt huset som planlagt.


Men det er fortsatt ikke for sent! Listen med maling og beis som får stryk og stemples anbefales ikke, er lang. Du kan se hele rapporten og listen med alle produktene her, og listen nederst i artikkelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg