tirsdag 22. september 2020

Tørketid sparkel

Besøk den nye nettbutikken vår og se hele vårt sortiment her! Se hele sortimentet vårt her! Finn din nærmeste butikk her! Les mer om hva vi kan tilby her! Opprett en bedriftskonto nå!


Oppgitt tørketid er målt ved nevnte verdier: Overmalbar etter t Bruksanvisning Forarbeid Utstående ujevnehter og betonggrader fjernes med barkespade eller ved sliping.

Før sparkling skal flatene være tørre og rengjort for støv, san formolje og andre urenheter. Blanke flater rengjøres med JOTUN Spesialvask før maling og mattslipes. En lettsparkel som benyttes til utjevning av flater. Det eneste du trenger til selve sparklejobben er to eller flere sparkler, gjerne i forskjellig størrelse.


Skal du sparkle over store områder lønner det seg å ha minst én bred sparkel , mens det kan være smart å ha noen litt smalere eller mindre for å komme til i kriker og kroker. Hvis du skal sparkle et større område, kan det lønne seg å ha en litt stor og en litt mindre sparkel for å komme til i kriker og kroker. Noen typer sparkel er mørke i fargen.


Det kan se litt voldsomt ut på veggen, men det lysner når det har tørket. Et lag grunning og to strøk maling vil uansett dekke over alle typer sparkel.

Bruk en sparkelspade og før den over sparklet slik at overflaten blir jevn. La det første laget tørke før du påfører et nytt lag. Dette gjør du kun hvis ujevnhetene krever det, og hullene er store.


Slip alltid mellom lagene. Sparkel inndeles i grupper for henholdsvis tre, veggflater og utvendig bruk. For tre er det oljebaserte utgaver med løsemidler, og vanntynnet sparkel basert på akryl. Oljebasert sparkel tåler høy fuktighetsbelastning og kan brukes i vinduskonstruksjoner og sparkling av panel på bad. Det holder i de fleste tilfelle.


All sparkel kryper på underlaget, for å få en godt armert vegg må derfor flaten bygges opp med flere lag. Slik blir veggen godt armert og de siste ujevnhetene fjernet. Ikke fall for fristelsen og legg på ett tykt lag. Et altfor tykt lag sparkel vil bli sårbart for inntrykksmerker og veggen vil lett. Sparkel er et godt materiale for å jevne ut ujevne underlag.


Før man gå i gang med maling, så er sparkel ytterst nødvendig dersom du skal ha en jevn vegg. Vi tilbyr ferdigblandet sparkel som kan benyttes til våtrom så vel som tørre rom, samt til sparkling av tre, betong og gips. Trenger du hjelp til å finne riktig sparkel til ditt bruk?


Dersom du trenger å legge et nytt lag med sparkel etter at du har pusset (for mye) (det skjer), bruk en myk kost for å børste bort sparkelstøvet først. Min viktigste erfaring etter å ha sparklet mange gipsvegger under oppussing av vårt hus var at man kommer fort til et punkt der man innser at man har pusset for mye.

Fyll rullen med sparkel , bruk mye kraft for å dytte rullen ordentlig ned i sparkelen. Rull ut rikelig med sparkelmasse. Når du begynner arbeidet med bresparklene skal du ført legge på sparkel ved kantene. Altså der du ikke kommer til med rullen. Flatene skal være rene, tørre og godt bundet.


Påføres med stålsparkel. Sjikt-tykkelse : maks. Weber Sparkel påføres med stålsparkel eller stålbrett på tørre, rengjorte flater. Maks sjikttykkelse er mm. Ved sparkling på murverk anbefales det å legge inn forsterkning av weber.


Armeringsnett over hjørnene ved vindus- og døråpninger. Løsningen er å sparkle, men samtidig gi plass til de neste rundene med sparkel. Den enkle metoden er å sette sparkelen på tvers over skjøten, og sjekke om det slipper igjennom lys. For hvert lag du sparkler skal du gå litt bredere.


Da unngår du å få to sparkelkanter oppå hverandre. Bytt gjerne til en bredere sparkel på den siste runden. Posens innhold gir ca. Tørketid 3-timer, avhengig av temperatur og underlag. Jotun Sparkel Gipsplate -Fin er en lett sparkelmasse til innendørs bruk i tørre rom.


Benyttes til skjøt-og flekksparkling på gipsplater og andre bygningsplater. Kan også benyttes til sparkling av puss og betong. Til bilen, campingvognen, plastbåten, i hjemmet osv. Hey’di Lett Repp påføres med sparkel , brett eller murskje. Penest resultat oppnås med stålsparkel.


Kan påføres i både tynne lag f. Redskap rengjøres med vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg