tirsdag 24. mars 2020

Vaske vegg før maling

På utkikk etter vegg maling til din bolig? Bestill enkelt i vår nettbutikk! Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Vaske vegg Denne filmen gir deg en enkel veiledning til vask av vegg ute. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år.


Det er utrolig viktig å vaske.

God rengjøring av vegg og tak før du maler sikrer at malingen sitter skikkelig, og du unngår også gjennomblødning, sier Carina Jonsson hos Jordan. LES OGSÅ: Forarbeid - gjør det viktigste først. Forvasken har aldri vær enklere enn nå! Den mest effektive måten å vaske vegger og tak. I løpet av året legger det seg nemlig sot, støv, fett og annet smuss på vegger og tak som blir til mørke skygger.


Sørg derfor for å rengjøre flaten nøye før du påfører første strøk med maling. Trenger du hjelp til å velge riktig rengjøringsprodukt, eller har andre spørsmål om din oppussing? Problemer kan oppstå hvis det er brukt oljebasert maling fra før (noe jeg ikke regner med det er) og bruker vannbasert på toppen.


Zalo fungerer utmerket til oppvasken.

Salmiakken fjerner vond lukt og løser opp fett i avløp, mens grønnsåpe er ypperlig å bruke når lutede gulv og møbler skal bli rene. Men når du skal vaske før maling , er det viktig å bruke et middel som er egnet for akkurat det formålet. Hvis sola skinner den dagen du skal male, kan du starte med en vegg som ligger i skyggen. Du bør ikke male midt i solsteiken. Påfør maling med rull, og fordriv (jevne ut) med en flat pensel.


Ved arbeid over store flater som tak og vegger settes begge verktøyene på forlengerskaft. Det gir god rekkevidde og en ergonomisk arbeidsstilling. Ikke dra ut skaftet for langt.


Stå plassert under verktøyet, ikke ved siden av. Hvordan vaske tak og vegger. Bruk en tørr mikrofibermopp med langt skaft til å tørke vekk tørt støv først. Dersom du skal vaske veggene, er det viktig å kartlegge hvilke underlag.


Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Her kan du raskt finne ut hvordan du maler ute. Bli ekspert på sekunder med Jotuns hvordan male-filmer.


All bar mur må grunnes for å sikre godt feste for etterfølgende maling. Maling på ubehandlet mur. Ubehandlet teglstein, puss, betong og annen sugende naturstein bør forbehandles med egnet primer før maling.

Valg av malingstype gjøres på bakgrunn av murmateriale, pusstype og tidligere resultat av overflatebehandling. De ulike rom trenger ulike fremgangsmåte. Bruk tørrmopp og fjern alt av støv, spindelvev etc i tørre rom som stue og soverom. Dette går fort om du benytter et forlengerskaft og microfibermopp. Begge veggene er malt.


Er det bare å bruke en mikrofiberklut og grønnsåpevann, eller bør jeg bruke et spesielt middel? De fagmennene vi har vært i kontakt med sier at man skal vaske med vann etter å ha vasket med salmiakkvann. Vi var litt slepphendte med å vaske over med vann, men det var nok fordi vi pusset opp for å selge i hui og hast.


Lurer på om malingen kanskje slipper fortere hvis man ikke vasker med vann etterpå. Det tar ikke lang tid å vaske huset utvendig om du gjør det riktig, og som belønning får du et hus som ser nymalt ut og lengre levetid på beis og maling. Med høyglansmaling synes absolutt alt. Hos Maxbo finner du et stort utvalg av maling til vegg og tak til innvendig bruk. Jeg har aldri tenkt over om folk har store eller små føtter.


Kjøp på nett eller i butikk. Det bør ikke du heller, for dette er noe du ikke kan gjøre noe med! Mulig noen sko får de til å se. Lady Vegg Easy Clean møter disse behovene.


Tradisjonelt har man malt vegger med matte farger, og lister, dører og karmer med blankere maling , gjerne oljemaling, før de nye reglene om løsemidler i maling ble innført.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg