fredag 12. februar 2021

Vanntynnet oljemaling

Ulemper med hybridmaling ( vanntynnet oljemaling ): Hvis du er vant til oljebasert maling kan du oppleve at vanntynnet oljemaling malingen flyter litt dårligere ut og enn tradisjonell oljemaling. Når det er sagt flyter den mye bedre ut enn tilsvarende akrylmaling. Mulig det ikke gjelder lenger med de moderne vannmalingene, men før i tiden var vannbasert visstnok minst like giftige som oljemalingen. Bortsett fra at du ikke kunne lukte når vannmalingen var ferdig med å forgifte omgivelsene, dvs hadde herdet ferdig.


Derfor var oljemaling anbefalt på barnerom (pluss at oljemaling var noe mer slitesterk).

Hva er forskjellen på disse? Jeg har fått anbud fra to ulike malefirma, og de ene foreslo vanntynnet oljemaling , de andre foreslo oljemaling. Gjelder på umalt panel. Svar: Nei, DRYGOLIN ULTIMAT er en vanntynnet oljemaling og trenger pluss grader eller mer.


Før jeg går i gang med sommerens maleprosjekt - har noen erfaringer med den nye vanntynnede malingen fra lady? Harmoni Premium Hvit er en vanntynnet , slitesterk oljemaling for innendørsbruk. Benyttes som mellom- og toppstrøk på paneler, karmer, listverk, dører, MDF, vinduer og innredninger.

Det er lettere å få et finere resultat med oljemaling.

Premium oljemaling gir en meget elegant, slitesterk og vaskbar overflate. Den tørker på en annen måte, innenfra og ut, og tregere. Mange vil derfor oppleve at alkydmalingen er enklere i bruk, sier Owren. Derfor stiller det større krav til brukeren og verktøyet.


Eller mener du det alltid har vært riktig at det er ok å male med vannbasert maling oppå oljemaling. Det skyldes at mange malere ble løsemiddelskadd pga. Malere ivrer veldig for vannbasert maling. LADY Classic er en tradisjonell oljemaling for panel og detaljer.


Den har god utflyt og gir et vakkert resultat. COBRA- vannløselig oljemaling fra Talens. Cobra er en oljemaling med helt spesielle egenskaper.


Allikevel kan du male som med tradisjonelle oljefarger med laseringsteknikker og vått-i-vått. Den inneholder ingen løsemidler eller ubehagelig lukt. Gir en meget elegant, slitesterk og vaskbar overflate. Vanntynnet oljemaling for panel, dør og listverk.


Enkelt å oppnå et perfekt sluttresultat. Super utflyt og lett å påføre. Mal to strøk på en dag.

Minimal lukt og tørker hurtig. Finnes i glansgraden: Silkematt, halvblank og helblank. Malingen benyttes til panel, dør, vindu og list innvendig. Matt versjon kan benyttes som universalgrunning (heft-,kvist- og sperregrunn).


Lukter lite og tørker raskt. Ble bare så skuffet over at jeg tydeligvis må bruke oljemaling på de neste strøkene å. Velvet flyt kommer i fire glansgrader: Matt, silkematt, halvblank og blank. Er jo egentli mest irritert på meg selv, som klarte å kjøpe feil maling. Men burde ikke la det gå ut over deg. Takk for hjelpa uannsett.


Skulle jo egentli ha vannbasert. I dag finnes det vanntynnet oljemaling til alle formål innendørs. Når løsemiddelet er vann og ikke white spirit, gjør det at mange av fordelene fra tradisjonell oljemaling blir med videre – uten at ulempene blir nisse på lasset. Oljemaling med vann som løsemiddel blir stadig mer brukt. Disse er alkydmalinger ( oljemaling ), akrylmaling og hybridmaling (vanntynnbar alkydoljemaling).


Når en oljemaling tørker blir overflaten meget har mens overflaten i en vanntynnet maling, (akryl eller hybrid), blir noe mykere. Kan en vanntynnet beis holde, undrer folk, særlig de av den eldre garde, forteller Andersen. Men i dag er de beste produktene vanntynnet. Jotuns trebitt superbeis holder omtrent dobbelt så lenge som klassisk oljebeis – og er i tillegg langt mer miljøvennlig og bedre å jobbe me legger malermesteren til.


Akrylmaling eller oljemaling ? Min handleliste Logout Logg in på min konto Har du ingen konto? Svar: Ja, det går helt fint, så lenge underlaget er fast, rent og tørt. Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser.


Spørsmål 8: Hvis man skal male utenpå en tidligere beiset kledning, hvilket forarbeid må man gjøre da, og må man bruke grunning? Slutt å vær så overhysteriske. Før malte folk med oljemaling og kan jo ikkje si at mennesker er blitt skadet av det. Også oljemaling frarådes brukt direkte på ubehandlede sponplater da malingen blant annet kan krakelere og det kan oppstå ubehagelig lukt og løsemiddelproblematikk.


Lufte godt og helst holde seg til vanntynnet maling. Jeg ville definitivt gått for oljebasert heftgrunn. Litt ubehagelig å jobbe med (lukter mye) men resultatet blir absolutt best når du etterpå skal male med olje. I vårt sortiment finner du alt du trenger til behandling av gulv og trapp: lakk, maling, olje og hardvoksolje.


Gulvmaling fra TreStjerner en Norges mest solgte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg