torsdag 4. desember 2014

Biri glassverk

Verket låg på garden Svene i det som i dag er Gjøvik kommune. Verket lå på garden Svenes i det som i dag er Gjøvik kommune. Hovedproduksjonen ved glassverket var flasker og vindusglass. Dette var den simpleste form for produksjon som et glassverk kunne ha.


Surrounded by forests, Norwegians have built their houses out of wood.

Men hvor kom de fra og hvor ble de av? Biri Glassverk , Oppland. Kunne hele familien dratt til et glassverk i Sverige? Det kunne også levere skiver i større format. Det samme skjedde for øvrig i resten av Norden, og derfor ser man at danske, svenske og finske glassverk laget glass som var lik glassene fra Hadeland på denne tiden.


Danskekongen la glassproduksjonen til Norge grunnet skogmangelen i Danmark. Sittemøblene ble ofte trukket i det slitesterke stoffet Stordal ( ull og rayonull) fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik og som stopping ble det brukt Porolon skumplast. Ja, det er måneder det.

Hei Linda, en god idé å lete ved andre glassverk. Jevne glassverk i Fåberg var ikke startet opp da. De mulige glassverkene er Hadelan Hurdal og Nøstetangen. Jeg har først sett på Hurdal som er det enkeste siden kirkeboka derfra er søkbar.


Hos oss finner du alt du trenger til kjøkkenet. Om det skulle være et vinglass, en vase, eller andre produkter fra Hadeland Glassverk. Kjøp på nett og få rask. Svennes ligger ved neset nord for elva Vismundas utløp i Mjøsa.


Området er forholdsvis flatt og svakt skrånende ned mot Mjøsstranda. Nesten ubrukt, ingen skader. De er i meget god stan selges samlet. Jeg har flere glass i denne serien- se Hadeland i butikkmenyen.


Frakt med andre varer blir maks 1kr inntil 10kg. Feil portopris ved kjøp av flere varer blir tilbakebetalt. Christiania Glasmagasin har alt du trenger til kjøkkenet.


Om du leter etter glass eller andre produkter så har vi et stort utvalg.

Usikker på eksakt alder, men er - år gamle. Alle glassene er ubrukte og har stått lagret i eskene hele tiden. På Hadeland Glassverk finner du to trivelige serveringssteder som begge er kjent for sin gode mat.


I Kokkestua serverer vi varme og kalde lunsj- og middagsretter, og menyene er basert på populære, norske mattradisjoner. Bakeriet byr på nybakte bakervarer i alle varianter, foruten et stort utvalg påsmurte sandwicher og baguetter. Han bodde på glassverket i år. Nils Berg bosatte seg der for å lede også dette glassverket i ei årrekke. Drammenverket ble kjøpt til erstatning for det gamle og umoderne Hurdal Glassverk som litt senere ble nedlagt.


Bygningsmassen ble utvidet etter hvert. Stort utvalg av kjøkkenutstyr, glass og porselen i nettbutikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg